Bezé korpus, žĺtkový krém, čerstvá šľahačka a ľadové gaštany.
To je tá správna kombinácia chutí na nedeľný dezert.

Plech: 23x38

Ľadové kocky

Z bielkov ušľaháme sneh a postupne pridávame po lyžici cukor. Ušľaháme celkom tuhý sneh, do ktorého opatrne vmiešame stierkou múku. Toto bezé rozotrieme na jemne vymastený plech a dáme upiecť na 180 stupňov asi 20 minút do vopred rozohriatej rúry. Necháme vychladnúť.

Potom vymiešame v miske žĺtky s cukrom. Prilejeme mlieko - asi 2 deci, prisypeme pudingové prášky a hladkú múku. Metličkou vmiešame hladkú hmotu, aby tam neboli hrudky.

V hrnci na sporáku ohrejeme zvyšné mlieko a do horúceho prilievame hladkú žĺtkovú hmotu. Za stáleho miešania uvaríme krém, ktorý necháme mierne vychladnúť. Občas premiešame a keď už v ňom udržíme prst, pridáme pokrájané studené maslo. Maslo vo vlažnom kréme vymiešame a necháme ho rozpustiť. Tento krém natrieme na bezé korpus a dáme vychladnúť do chladničky.

Nakoniec vyšľaháme šľahačku. Šľahačku rozotrieme na žĺtkový krém a celkom na vrch nastrúhame jednu tyčinku ľadových gaštanov. Uložíme do chladničky a pred podávaním pokrájame na kocky.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil L-ubka
~ 25.01.2016 - 16:24
Neviem, či môj pokus celkom vyšiel, ale tu je môj výtvor :-), pridala som džem a gaštany som nemala, postrúhala som čokoládu