Tvarohové knedlíčky s marhuľami

emko ~ 9. august 2019 - 4:23

Na knedlíčky z tvarohového cesta sa hodí drobnejšie ovocie ako marhule, alebo jahody. Cesto je jednoduché, nelepí sa, spracované je celkom rýchlo. A gúľanie knedlíčkov je vlastne hračka. Nakoniec knedlíčky posypeme opraženou strúhankou.

Z tejto dávky mi vyšlo 20 knedlíčkov.

Suroviny
Cesto:
 
 
štipka
 

V miske spracujeme suroviny na cesto. Ak by lepilo, prisypte trocha múky. Utvoríme válec a krájame na kolieska.

Každé koliesko roztlačíme a položíme polovicu marhule.

V dlaniach vytvoríme gulôčku, knedlíček.

Takto pripravíme všetky knedlíčky.

Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a knedlíčky v nej obvaríme. Keď vyplávajú hore, ešte ich asi 5 minút na miernom ohni povaríme, aby neboli surové.

Vyberieme sitkom a prepláchneme vodou. Hádžeme ich do misky s mäkkým maslom a sypeme nasucho opraženou strúhanou, ktorú po odstavení z ohňa zmiešame s cukrom.

Komentáre

5nana ~ 5. jún 2013 - 10:04

Vyzerajú perfektne , už teraz sa neviem rozhodnúť ,ktorý z Vašich receptov si uvarím prvý .

0

Zuzliak ~ 22. jún 2013 - 9:33

No, tak som ich dnes spravila a s jahodami a boli uzasne!!!! Uz ich niet, ale dakujem velmi pekne za super receptik :)

0

MaciBaum ~ 6. september 2013 - 3:19

Dneska uvareno i snezeno a byly jako od maminky. Dekuji za recept! Moc jsme si pochutnali :)

0

orinka ~ 8. júl 2015 - 3:30

Muž mi přinesl sáček meruněk a jsem moc ráda, že nemusím hledat recept. Tento je nejlepší a nejzdravější. A jen pro zajímavost - 1 kg velkých pěkných meruněk je u nás na trhu za 80 korun.(!!!) Jsem šťastná, že mám pytlík zadarmo, i když nejsou takové obrovské. No, aspoň je vidět, že jsou bio:)

0

orinka ~ 10. júl 2015 - 8:38

Opravdu se povedly, dojídáme ještě teď. Luxusní recept, zdravé, rychlé a mimořádně chutné.

0

Monika B ~ 9. máj 2017 - 11:09

vyzerajú skvelo! mohla by som sa spýtať, dalo by sa múku nahradiť mandľovou, kokosovou alebo arašidovou múkou, prosím? :)

0

emko ~ 10. máj 2017 - 9:24

In reply to by Monika B

Ahoj, ak ti ide o bezlepkovú verziu, tak úplne najideálnejšia by bola škrobová alebo kukuričná múčka. Alebo ju kľudne nakombinuj so spomínanými múkami. Hlavne aby cesto držalo pokope a nebolo moc husté, inak by boli knedlíčky tvrdé. Myslím, že vôbec nebude problém, pretože toto cesto nemusí nijako kysnúť ani nijak extra mu glutén netreba..
:)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj