Cuketové halušky s bryndzou

emko ~ 11. júl 2024 - 13:20

Výborná bryndza v chladničke, po zemiaky sa mi do obchodu nechcelo a všade, kam sa v kuchyni pozriem, na mňa mrkajú cukety. Tak som to skúsila :)
Prečo neurobiť halušky z cukety? Cuketu som očistila, aby neboli halušky zelené, pretože inak by mi deti frflali, že jedlo vyzerá podozrivo zdravo. A podarilo sa :) Takže úspech a môžem vymýšľať, čo by sa z cukety ešte tak dalo...

Ak nemáte bryndzu, cuketové halušky sú výborné aj s vajíčkami, tvarohom, špenátom, alebo sušenými paradajkami a pestom :)

Suroviny
800
g
1/2
KL
1
ks
400
g

Cuketu očistíme, odstránime z nej semienka a nastrúhame ju na jemno, prípadne rozmixujeme.

Cuketu zmiešame s múkou, vajíčkom a jemne osolíme. Vznikne cestíčko, ktoré drží pokope, ale nie je príliš tuhé. Vždy je lepšie dosypať radšej múku postupne, než to s ňou prehnať, aby neboli halušky tvrdé. Najlepšie je vždy jednu malú halušku uvariť a ochutnať, či je dosť slaná a nerozpadá sa.

Cuketové halušky uvaríme vo vriacej osolenej vode. Počkáme až vyplávajú na povrch a ešte minútku prevaríme.

Halušky vyberieme cedníkom do misky a premiešame s bryndzou. Už len uškvariť poctivú slaninku a môžeme podávať :)

Komentáre

frenchie ~ 4. august 2017 - 13:48

Tak toto by ma nenapadlo :D netreba nechať postrúhanú cukinu postáť a vyžmýkať z nej vodu?

0

emko ~ 4. august 2017 - 14:06

In reply to by frenchie

Ja som mala staršiu cuketu, z ktorej keď som odstránila mäkký stred so semienkami, tak mi ostala len pevná časť a tá vodu moc nepustila. Uvidíš akú máš cuketu a množstvo múky si prispôsob :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj