Pindruše

Aké smiešne slovo pre koláče, ale pre vynikajúce koláče! Koláčiky sú veľmi jednoduché, podobajú sa na moravské koláče. Vzhľadom pripomínajú tie klasické, kysnuté, ale sú upečené z lístkového cesta.
400 |
g | cesto lístkové |
200 |
g | tvaroh |
50 |
g | cukor mletý (práškový) |
1 |
PL | krupica detská |
2 |
ks | vaječný žĺtok |
100 |
g | lekvár slivkový |
100 |
g | drobenka |
Komentáre
drietoma
21.05.2013 - 20:20
Vyborne, vyzeraju aj chutia ako moravske buchticky, len su jemnejsie.
Marie
30.11.2013 - 14:34
Upekla jsem je a byly výborné!
sju
26.01.2016 - 14:22
fantastické! trochu pracne na prípravu, ale stojí to za to!odporúčam aspoň z 2-3 dávok, lebo z jednej sa pominú bleskurýchlo!
HelkaVlckova
23.02.2018 - 15:52
Prave som ich dopiekla. Chutia vyborne ale fotku davat nebudem lebo esteticky mi moc nevysli.
Netreba ich nahodou pred pecenim popichat vidlickou? mne sa nafukli ako baloniky a lekvar aj s drobenkou z nich zliezli. Celkom vtipne to vyzeralo :)
Ked som ich vytiahla tak splasli a lekvar som dala naspat. Zial ich vyzor znacne utrpel, ale ako vravim nepochybujem ze sa zjedia :)
emko
24.02.2018 - 10:40
To je správny prístup :)
Ja som robila pindruše nedávno deťom, len som nemala lekvár, tak som dala namiesto neho nutelu. A vyšli pekne. Tak je to o tom, vyformovať ozaj jamku, aby tvaroh bol v prstenci okolo a do jamky daj lekvár. Pritlačiť! :)
Tak snáď sa rýchlo zjedia a môžeš skúšať znovu :)