Kuracie prsia ako ich nepoznáte: Vyskúšajte toto lahodné soté

emko ~ 1. júl 2024 - 13:26

Sú rýchle na prípravu a ešte k tomu nutrične bohaté. Aj preto sa kuracie prsia tak často a s obľubou používajú na prípravu hlavných jedál. Na internete nájdete mnoho inšpirácií a receptov, ako ich chutne spracovať. A „svojou troškou“ k nim v nasledujúcich riadkoch prispejeme aj my. Podelíme sa s vami o veľmi jednoduchý a rýchly recept na lahodné kuracie soté, ktoré si dozaista zamilujete.

Ingrediencie
V prvom rade si musíme ujasniť, čo všetko budeme potrebovať:
 kuracie prsia – množstvo podľa potreby,
 sójovú omáčku,
 cibuľu,
 kečup,
 mletú červenú papriku,
 mleté čierne korenie,
 olej,
 vodu.

Recept na lahodné kuracie soté

Keď ste sa uistili, že máte všetky potrebné ingrediencie, môžete nakrájať kuracie prsia na drobné kocky. Následne ich zalejte sójovou omáčkou, ktorou nešetrite. Práve „sojóvka“ má totiž najzásadnejší vplyv na výslednú chuť tohto kuracieho soté. V zásade môžete použiť akúkoľvek, no z vlastnej skúsenosti môžeme najviac odporučiť tú od Maggi. Bežne ju môžete kúpiť v obchodoch COOP Jednota, nakoľko tu patrí k stálemu sortimentu. Kuracie prsia nakrájané na kocky nechajte v sójovej omáčke odstáť minimálne 30 minút – no čím dlhšie, tým lepšie. Pozor! Kuracie prsia naložené v sójovej omáčke nesolíme. Samotná sójová omáčka je dostatočne slaná.

Postup

Príprava vám zaberie nanajvýš 20 minút. Cibuľku nakrájajte na kocky a opražte ju na oleji dozlatista. Keď chcete čo najefektívnejšie využiť čas, v priebehu smaženia cibuľky dajte variť ryžu, ktorú použijete ako prílohu. Hneď ako cibuľka zmäkne a chytí zlatistý nádych, pridajte mäso. Poduste ho a čakajte, kým sa zatiahne. Potom ho môžete okoreniť podľa vlastnej chuti a pridať mletú červenú papriku, ktorá je pre tento recept na kuracie soté veľmi dôležitá. Mäso nechajte dusiť pod pokrievkou aspoň 5 minút, aby prirodzene pustilo šťavu.
Po uplynutí času pridajte za polievkovú lyžicu kečupu. V tomto kroku môžete pridať aj plátok masla. No urobte tak len v prípade, že ste cibuľku nesmažili na príliš veľa oleji. V opačnom prípade by mohlo byť soté po pridaní masla vo výsledku dosť mastné. Opäť duste pod pokrievkou cca 5 minút. Následne podlejte trochou vody, nechajte zovrieť a máte hotovo. Podľa chuti môžete použiť aj kukuricu z konzervy.

S čím podávame?

Okrem spomínanej ryže môžete ako prílohu použiť aj tarhoňu, kuskus alebo takzvanú slovenskú ryžu. A pre spestrenie chutí, najmä v letnom období, odporúčame servírovať s vychladeným uhorkovým šalátom.

/PR článok/

Nezabudni sa s článkom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Ďalšie články
Sladkosti, dezerty, koláčiky, bonbóniky... Sladká chuť je niečo, čo si väčšina z nás zamilovala už od detstva. No správny výber sladidla v…
Plánujete romantickú večeru a chcete, aby všetko prebehlo dokonale? Či už je to váš prvý spoločný večer alebo oslavujete výročie, správna…

Zdielaj