Ako jednoducho pripraviť rýchle a svieže smoothie

emko ~ 4. marec 2022 - 12:35

Len máločo padne lepšie ako osviežujúce smoothie, ktoré je chutné, zdravé a plné vitamínov. Navyše rýchle na prípravu. Objavte zopár tipov na ľahké smoothie recepty, ideálne na jar a leto. So smoothie práve iba začínate? Pridali sme pre vás niekoľko osvedčených rád, ako na dokonalý výsledok.

Najjednoduchšie osviežujúce smoothie

Hneď na úvod máme tip na vari to najjednoduchšie smoothie vôbec. Stačiť vám budú len dve ingredencie.

● 500 g nakrájaného ananásu
● 5 mrazené jahody

Spoločne v mixéri zmiešajte ananás, ananásovú šťavu a jahody, až kým tekutina nebude hladká. Výsledkom bude veľmi chutný a svieži nápoj, ktorý si pripravíte behom krátkej chvíle.

Melónové smoothie s limetkou

Ďalší rýchly recept, tentokrát v hlavnej úlohe s melónom.

● 2 šálky nakrájaného melónu
● 1 polievková lyžica čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy z malej limetky
● 1 polievková lyžica nasekanej čerstvej mäty

Všetky ingredencie len spoločne zmixujte do hladka a je hotovo. Potešením, počas horúcich dní, pre vás bude osvieženie prehriateho organizmu.

Mangové smoothie s jogurtom a kúskami ľadu 

Do tretice kúsok exotiky, správnej rovnováhy chutí a ľadového schladenia. V prípade, že vám požadované suroviny doma chýbajú, pri nákupe cez internet nezabudnite využiť kupón zľavový na potraviny.

● 1 šálka manga, ošúpaného a nakrájaného na kocky
● 1 šálka čistého alebo vanilkového jogurtu
● 1/2 šálky drveného ľadu
● mlieko alebo voda (voliteľné)

Postup receptu je nenáročný. Najprv ošúpete a nakrájate mango na kocky a následne zmixujete do hladka dohromady s jogurtom a drveným ľadom. Ak by sa vám zdalo smoothie príliš husté, pridajte trochu mlieka alebo vody, a opäť rozmixujte.

Bežný, smoothie či prenosný USB mixér?

Príprava smoothie je ľahká, hravo ju zvládne ktokoľvek. Nepotrebujete na to žiadne špeciálne vybavenie, vystačíte si s bežným kuchynským mixérom. Na trhu ale nájdete aj smoothie mixéry, ich výhodou sú prispôsobené nádoby na mixovanie, ktoré slúžia ako fľaše na pitie. Ponuka je dnes bohatá a kvalita rôznorodá. Pred kúpou sa preto oplatí prečítať si výsledky testov pre najlepšie mixéry a šľahače.

Zaobstarať si môžete dokonca i prenosné smoothie mixéry, ktoré nabijete pomocou USB kábla, rovnako ako mobilný telefón. Vďaka tomu si doprajete čerstvé smoothie kdekoľvek a kedykoľvek, aj v práci, v škole, na cestách či pikniku v prírode.

Vysokých finančných nákladov sa obávať nemusíte. Mixéry na smoothie zoženiete v obchodoch v rôznych cenových hladinách, aj to aj za priaznivé sumy. Ak by ste však mali záujem o pokročilejší model od niektorého z TOP výrobcov, suma na cenovke pôjde nahor.
Našťastie, znížiť si ju môžete vďaka zľavovým kupónom, stačí si vyhľadať napr. zľavový na Tescoma.sk.

Základné rady pre chutné a dokonale hladké smoothie

Pokiaľ je smoothie vo vašej kuchyni novinkou, skôr než sa pustíte do mixovania, mali by ste sa zoznámiť s niekoľkými najdôležitejšími radami.

Prevažovať by malo ovocie nad zeleninou. Odporúča sa podiel 60 % ovocnej zložky a 40 % zeleniny. Neobávajte sa ale pridať ešte viac ovocia, alebo staviť na čisto ovocné smoothie.

Obsah mixujete v niekoľkých etapách. Dôležité sú nielen ingrediencie, ale i postup prípravy. Aby bolo smoothie precízne jemné, nemixujete všetky suroviny súčasne. V prvom kroku do mixéra vložte tekutú zložku s listovou zeleninou, a až keď v nádobe uvidíte hladkú tekutinu, pridajte ovocie a mixér opäť spustite.

A čo zvoliť ako tekutú zložku? Alternatív je viacero, každý preferuje čosi iné. Väčšinou ide o vodu alebo ovocnú šťavu. Pokiaľ uprednostníte mliečny variant, vhodné je siahnuť po rastlinnom mlieku. V letných mesiacoch vyskúšajte ovocné smoothie s vychladeným bylinkovým čajom.

Nezabudni sa s článkom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Ďalšie články
Reštauráciu Tatami v Nitre som objavila na internete a ihneď ma upútala. Fotky jedál, aj ich veľmi príjemná a sympatická prezentácia ma…
Keď sa rodič dozvie, že šikanujú jeho dieťa, je to šok. Ovládne vás vlna emócií. Strach, ľútosť, hnev a beznádej, že mu nemôžete pomôcť. …

Zdielaj