Potrebujete povzbudenie do jesenných dní? Vyskúšajte kávové smoothie

emko ~ 1. september 2022 - 16:07

Ranné vstávanie do často sychravého počasia je náročné. Doprajte si preto energiu v podobe kávového smoothie. Skvelo vás naštartuje do nového dňa a zároveň aj zasýti. Inšpirujte sa našimi receptami a vytvorte si nový ranný rituál. 

Ak máte radi smoothie, určite viete, že si ho viete pripraviť takmer z každého ovocia. Vyskúšali ste už však pridať aj kávu? Okrem toho, že vás ráno skvelo nabudí, dodá vám energiu aj po náročnom cvičení. Káva navyše obsahuje veľa prospešných látok a antioxidantov. Tie chránia organizmus pred vznikom niektorých chronických ochorení. 
 

Kávové smoothie s kakaom

Na prípravu budete potrebovať vylúhovanú zrnkovú kávu, mlieko, kvalitné kakao, mrazený banán, chia semienka a mandľové maslo. 

Začnite so šálkou silnej studenej kávy. Pripravte približne 1 dcl nápoja. Potom pridajte mlieko. Ak používate kravské, vyskúšajte plnotučné. Smoothie bude chuťovo lahodnejšie a výraznejšie. Ak však trpíte intoleranciou, nahraďte ho rastlinným. 

Skvelou voľbou je ovsené alebo kokosové mlieko, ktoré nie je príliš sladké. Podľa chuti pridajte kakaový prášok. Ideálne, ak si vyberiete kakao, ktoré bolo vyrobené lisovaním bez použitia regulátorov kyslosti. Takéto kakao je síce svetlejšie, no viac vyniká čokoládovou chuťou a intenzívnou vôňou. Nakoniec pridajte mrazený banán, lyžicu chia semienok a mandľového masla a môžete podávať.

Kávové smoothie s kokosom

Milovníkom kokosu odporúčame tento recept všetkými desiatimi. Potrebujete 1 mrazený banán, lyžičku kvalitného kakaa, kávu, 2 dcl orieškového alebo kokosového mlieka a 1 lyžičku strúhaného kokosu. 

Všetky ingrediencie vložte opäť do mixéra. Všetko dôkladne rozmixujte, aby bol nápoj správne našľahaný a jemný. Dochutiť ho môžete tiež lyžičkou medom alebo stéviou, ak potrebujete, aby bolo sladšie. Nalejte ho do pohára a ozdobte plátkami kokosu. 
 

Kávové smoothie s tekvicou

Na tekvicové smoothie si pripravte tekvicu, vylúhovanú kávu, mandľové mlieko, škoricu, vanilkový proteínový prášok a vanilkový extrakt. 

Mrazené kúsky tekvice vložte do mixéra. Zajte približne 1 dcl vylúhovanej kávy a rovnakým množstvom mlieka. Pri tomto recepte odporúčame radšej rastlinné mandľové mlieko. Môže mať aj príchuť, skvelé je s vanilkou. Potom nasypte štipku škorice a pridajte pol lyžičky vanilkového extraktu. Nezabudnite pridať vanilkový proteínový prášok a nechajte dohladka vyšľahať. Ak vám nie je dostatočné sladké, pokojne pridajte lyžičku medu alebo kokosového cukru. 

Kávové smoothie s malinami

Ak ste zatúžili po niečom viac ovocnom, tento nápoj je pre vás pravý. Pripravte si za hrsť malín, 1,5 dcl mandľového mlieka, banán, 1 lyžičku práškového proteínu, chia semienka, kešu maslo a kávu. 

Očistite banán, umyte maliny a pridajte všetky potrebné ingrediencie do mixéra. Nechajte poriadne vymiešať. Takto pripravené smoothie môžete podávať aj v miske, ako výborné jedlo. Ozdobte ho čerstvým ovocím, chia semienkami a navrch ho posypte buď čokoládou, alebo kakaovým práškom. 
 

Nezabudni sa s článkom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Ďalšie články
Reštauráciu Tatami v Nitre som objavila na internete a ihneď ma upútala. Fotky jedál, aj ich veľmi príjemná a sympatická prezentácia ma…
Keď sa rodič dozvie, že šikanujú jeho dieťa, je to šok. Ovládne vás vlna emócií. Strach, ľútosť, hnev a beznádej, že mu nemôžete pomôcť. …

Zdielaj