Naštartujte svoj deň skvelými a rýchlymi raňajkami

emko ~ 1. apríl 2021 - 12:29

Hovorí sa, že raňajky sú základom úspešného dňa. Aké raňajky si ale vybrať , keď sa vám nechce pri ich príprave tráviť dlhé hodiny? Máme pre vás 3 tipy na zdravé a rýchle raňajky, ktoré zvládnete za 10 minút.

Hrianka s vajíčkom a avokádom

Avokádo je stále obľúbenejšou ingredienciou pri príprave raňajok. Nielenže je zdravé, plné vitamínov, ale je rýchle na prípravu. Pripravte si ho na raňajky k hrianke a vajíčkam. Vajíčka sú na raňajky ideálnou voľbou, lebo sú bohatým zdrojom bielkovín, vitamínov a antioxidantov. Navyše priaznivo pôsobia na hladinu cholesterolu v krvi a sú prevenciou pre srdcovo-cievnymi ochoreniami.

Ako na to?
Pripravte si: hriankovač, toastový chlieb či iné pečivo vhodné do hriankovača, zrelé avokádo, vajíčka, soľ a korenie. Množstvo záleží na množstve ľudí, pre ktorých raňajky pripravujete, všeobecne si na jednu porciu vystačíte s jedným avokádom a dvomi vajíčkami.

Postup je veľmi jednoduchý – toast opečte v hriankovači. Vajíčka pripravte na spôsob, aký máte najradšej, či už preferujete praženicu alebo volské oko. Avokádo rozkrojte napol, zbavte ho jadra a polievkovou lyžicou vyberte dužinu. Následne ho nakrájajte na tenšie plátky. Hrianky potrite trochou masla a dajte naň vajíčka. Navrch položte plátky avokáda a posoľte a okoreňte podľa chuti.
 

Banánové lievance s čučoriedkami
Ak máte radšej sladké raňajky, potom musíte vyskúšať banánové lievance. Ich príprava vám zaberie len pár minút a pochutná si na nich celá rodina. Navyše sú zdravé a dodajú vám energiu na celý deň.

Ako na to?
Pripravte si na jednu porciu: banán, vajce, pol čajovej lyžičky vanilkového extraktu, zhruba 30 gramov pomletých ovsených vločiek, tretinu čajovej lyžičky kypriaceho prášku a štipku soli. Na ozdobenie čučoriedky alebo iné ovocie.

Banány popučte vidličkou a pridajte vajíčko a poriadne zamiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Pridajte ovsené vločky, kypriaci prášok, vanilkový extrakt, štipku soli a podľa chuti môžete pridať škoricu. Následne na rozpálenom oleji alebo masle opekajte  lievance. Ešte než lievance otočíte, posypte ich na panvici čučoriedkami. Otáčajte, akonáhle sa na povrchu začnú tvoriť bublinky. Podávajte s gréckym jogurtom, tvarohom, ovocím či len poliate javorovým sirupom.

Vajíčkový trhanec
Vajíčka sú u nás obľúbenou raňajkovou ingredienciou. Nielen pre svoj obsah živín, ale pre množstvo spôsobov úpravy. Skúste si z nich nabudúce okrem klasickej varianty v podobe praženice či volského oka, pripraviť vajíčkový trhanec.

Ako na to?
Pripravte si na jednu porciu: dve vajíčka, asi 100 g bielkov, šunku, rajčiny a fazuľky a ako prílohu celozrnný chlieb.

Celý recept máte hotový za pár minút. Vajíčka stačí s bielkami zmiešať v jednej miske. Na panvici rozohrejte olej alebo maslo a opečte na ňom šunku, na ktorú následne nalejte vajíčka a pridajte nadrobno nakrájanú zeleninu v podobe rajčín a fazuliek. Pridajte soľ a korenie podľa chuti a máte hotovo. A ak máte umývačku riadu, nečaká vás ani veľmi práce.

Stále neviete, ktorý sendvičovač je ten pravý? Zostavený rebríček najlepších z nich podľa hodnotenia overených užívateľov nájdete prípadne aj na Heureka.cz.

Nezabudni sa s článkom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Ďalšie články
Reštauráciu Tatami v Nitre som objavila na internete a ihneď ma upútala. Fotky jedál, aj ich veľmi príjemná a sympatická prezentácia ma…
Keď sa rodič dozvie, že šikanujú jeho dieťa, je to šok. Ovládne vás vlna emócií. Strach, ľútosť, hnev a beznádej, že mu nemôžete pomôcť. …

Zdielaj