Čo ďalej so štartérom a ako sa oň starať?
S týmto je spojená vec, ktorá mnohých odrádza od myšlienky vôbec s pečením kváskového chleba začať. Myslia si, že o kvások sa treba starať každý deň. Že pečenie je časovo náročné a na to samozrejme v dnešnej dobe nemá každý len tak čas.
Opak je pravdou. Ak vieme, na čo si dávať pozor a ktoré body sú kritické, potom môžeme všetko prispôsobiť presne nášmu štýlu. To znamená, že kľudne môžeme odísť na dovolenku a o kvások neprídeme. Alebo keď zamiesime cesto na chlieb a už v ten deň nestíhame, alebo nás niekto zrazu zavolá von, tak sa nič nedeje. Cesto na chvíľu odložíme a budeme pokračovať druhý deň. Stačí len rozumieť, o čo vlastne v celom procese ide. A skôr než presnými časmi sa riadiť svojimi zmyslami a inštinktom. Poznať podľa vône, pohľadu a dotyku, v ktorej fáze je cesto na čo pripravené.
Práve to si tu postupne vysvetlíme. Potom nebude problém si prispôsobiť pečenie kváskového chleba svojim podmienkam.
Komentáre
Andrea
06.12.2017 - 13:30
emko
07.12.2017 - 21:27
domka
31.07.2018 - 17:23
emko
31.07.2018 - 22:16
domka
16.08.2018 - 21:12
lenka19
21.11.2020 - 10:04
emko
14.12.2020 - 10:10
lenka19
14.12.2020 - 21:36
lenka19
14.12.2020 - 21:53
emko
16.12.2020 - 08:25
Bara
08.01.2021 - 23:01