Oblečenie a jedlo - štyri najobľúbenejšie kombinácie

emko ~ 13. jún 2024 - 9:11

Návšteva reštaurácie nie je len kulinárskym zážitkom. Ako sa vraví – jeme tiež očami. Naše oči vnímajú estetiku servírovaných jedál a nápojov. Vnímajú tiež to, čo máme na sebe oblečené. Skúste sa obliecť do reštaurácie podľa toho, aké jedlá plánujete objednať a bude vám ešte viac chutiť. Tento systém môžete využiť aj doma, keď vám partner navarí alebo si jedlo objednáte z donáškovej služby. Predstavujeme vám štyri jedlá a k nim štyri outfity pre ňu a pre neho.

Steak v spojení s luxusným outfitom

Medzi obľúbené jedlá, ktoré si radi objedávame v reštauráciách, patria bez pochýb steak. Tento mäsitý pokrm je pre laika ťažké pripraviť doma. Preto si steak doprajeme najčastejšie v reštaurácii alebo si ho objednáme domov. Máte dnes chuť na steak? Využite wolt kupóny a vychutnajte si toto vynikajúce jedlo v pohodlí domova. Ak sa vyberiete sadnúť si von, odporúčame nasledujúce fashion kombinácie.
Pre mužov je ideálnou voľbou tmavomodrý oblek. Klasický strih so štýlovou kravatou v kontrastnej farbe dodá outfitu šmrnc. Biela košeľa a čierne kožené topánky doplnia celkový vzhľad. Tento outfit je ideálny na večeru pri sviečkach, kde steak a dobré víno hrajú hlavnú úlohu. Po jedle si vaša partnerka užije aj pohľad na štýlovo oblečeného muža.
Pre ženy je vhodné zvoliť elegantné kokteilové šaty. Čierne malé visia v šatníku každej dámy. Okrem čiernej farby sú ideálne k steaku aj šaty v tmavo modrom odtieni. Aby šaty neboli príliš fádne, vyberte si model s čipkou. S doplnkami sa pohrajte, ale nepreháňajte to. Elegantné sú perlové sety – náhrdelník a náušnice. Chýbať nesmú lodičky na ihličkovom opätku.

Sushi v kombinácii s mestskou eleganciou

Sushi sa v našich končinách spája hlavne s komunitou mladých ľudí, a preto je znakom moderného, mestského prostredia. Ide o lahôdku, ktorá si vyžaduje cit pre vizuálnu prípravu jedla. Keď sa vyberiete na sushi do mesta, alebo si ho objednáte cez wolt, vytvorte nasledujúce outfity. Muži môžu zvoliť smart casual štýl, ktorý kombinuje pohodlie s eleganciou. Biele alebo svetlomodré chino nohavice doplnené bielou košeľou s jemným vzorom sú ideálne. Je len na vašom rozhodnutí, či si oblečiete aj sako. Náhradou za sako môže byť vesta. Ako obuv zvoľte mokasíny alebo biele tenisky.
Keďže ide v prípade sushi o japonské jedlo, ženám odporúčame siahnuť po niečom, čo odzrkadľuje japonskú kultúru. Napríklad midi alebo maxi šaty užšieho strihu s geometrickým vzorom. Vyberte si niektorý z kúskov trendového oblečenia a ušetrite vďaka kupónom mohito výpredaj. K dlhým šatám sa hodia sandále na vysokom opätku a ako doplnok zaujímavá spona do vlasov.

Talianske cestoviny v kombinácii s romantickým lookom

Keď sa povie Taliansko, každý si predstaví cestoviny, pizzu a romantiku. Ak patria cestoviny medzi vaše obľúbené jedlo, oblečte si do reštaurácie niečo romantické. K cestovinám patrí aj dobré vínko, ktoré znásobí romantickú atmosféru vytvorenú vašim outfitom a dobrým jedlom. Muži môžu siahnuť po ležérnej, ale veľmi elegantnej kombinácii. Tmavé džínsy alebo chinos nohavice s polo tričkom v pastelových farbách sú výbornou voľbou. K polo tričku sa jednoznačne hodí sako v športovom strihu. Pohodlné mokasíny celý look podčiarknu. Tento outfit je stvorený pre neformálnu večeru pri sviečkach.
Ženy môžu zvoliť romantické letné šaty s kvetinovým vzorom alebo v jemných pastelových farbách. Ak pôjde o večeru pri sviečkach na terase, hodiť sa vám bude aj kardigan alebo si cez ramená prehoďte šatku. Pekné sandále na opätku, dlhé náušnice a súprava náramkov doladia outfit, aby pôsobil ľahko a romanticky. Kompletný outfit je možné zostaviť za super cenu. Kliknite na internetovú stránku vasekupony.sk, vyberte si kupóny alebo kódy a nakupujte za menej peňazí.

Francúzska kuchyňa v kombinácii s klasickou eleganciou

Francúzska kuchyňa je plná chutných jedál -  foie gras, coq au vin alebo ratatouille. Tieto jedlá sú sofistikované a jemné, a preto sú podávané v elegantne zariadených reštauráciách. Je vhodné, aby ste počas večere vo francúzskej reštaurácii dodržali dress code. Pre mužov je ideálnou voľbou klasický čierny oblek. Biela košeľa a kravata v jemných tónoch, napríklad sivá alebo bledomodrá, vytvoria sofistikovaný vzhľad. K obleku si obujte čierne lakované topánky a zápästie ozdobne elegantnými hodinkami. Formálny outfit je ako stvorený pre luxus vo francúzskom štýle. Ženy by si mali jednoznačne obliecť dlhé večerné šaty. Klasikou sú čierne alebo tmavé šaty, ktoré zvýrazňujú siluetu postavy. Doplnky vyberajte tak, aby boli minimalistické - náhrdelník a náušnice z bieleho zlata sú
nádhernou bodkou. Lodičky na vysokom opätku a elegantná listová kabelka nesmú v tomto prípade chýbať.

Nezabudni sa s článkom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Ďalšie články
Sladkosti, dezerty, koláčiky, bonbóniky... Sladká chuť je niečo, čo si väčšina z nás zamilovala už od detstva. No správny výber sladidla v…
Plánujete romantickú večeru a chcete, aby všetko prebehlo dokonale? Či už je to váš prvý spoločný večer alebo oslavujete výročie, správna…

Zdielaj