Zostaňte aktívni aj v lete, hýbte sa

emko ~ 10. august 2021 - 9:29

Pre väčšinu z nás môže letné slnko a horúčava predstavovať významnú prekážku pri cvičení. Letné teploty môžu znemožniť aj zdanlivo jednoduché činnosti, ako je prechádzka. Fyzická aktivita je však dôležitou súčasťou zdravého života, pretože môže znižovať stres, zlepšovať kvalitu spánku a zlepšovať našu náladu. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám môžu pomôcť udržať si fyzickú aktivitu aj napriek vysokým teplotám.

Cvičenie vyberajte s rozumom

Vyberte si činnosť, pri ktorej nemôže prísť k prehriatiu organizmu. Aktivity pri bazéne, ako je plávanie, vodný aerobik, ba dokonca aj prechádzky v plytkom bazéne vám môžu pomôcť zostať aktívnymi a zároveň vás ochladia.

Cvičenie vo vnútri

Kurzy indoorového cvičenia majú často veľmi chladné miestnosti, ktoré udržujú ľudí v chlade pri zvyšovaní telesnej teploty. Joga je vhodným cvičením pre každé ročné obdobie. Nepotrebujete k nej žiadne špeciálne vybavenie len športovú karimatku. Pri joge si dokonale pretiahnete celé telo a upokojíte myseľ.

Nezabúdajte, že niekedy nemusíte nikam chodiť, aby ste mohli cvičiť. Môžete si spraviť vlastné fitness centrum doma. Stačia vám základné fitness potreby, ako sú činky alebo švihadlo a tréning sa môže začať.

Hľadajte zábavu v interiéri

Pohyb a aktivita by sa mali stať vašim skutočným cieľom. Nájdite si aktivity v interiéri, ktoré sú zábavné a dobrodružné alebo také, ktoré vám poskytnú spoločenský priestor, ale stále si vyžadujú pohyb. Buďte kreatívni a stále sa hýbte. Bowling, halový raketbal, lezenie na stene, hodiny tanca, to je len pár vecí, z ktorých si môžete vybrať.

Chôdza

Chôdza je ľahká, telu dobre známa a nestojí nič. Okrem toho chráni pred srdcovými chorobami, zvyšuje srdcovú frekvenciu, znižuje krvný tlak a posilňuje srdce. Chôdza uvoľňuje do tela prirodzené endorfíny tlmiace bolesť.

V poslednej dobe je veľmi obľúbená severská chôdza. Pri severskej chôdzi sa používajú dve špeciálne navrhnuté palice na prácu s hornou časťou tela, ktoré sa nazývajú walking palice. Pri severskej chôdze je zvýšená intenzita činnosti paží, pretože palice zapájajú viac svalov a tým zvyšujú intenzitu cvičenia.

Nezabudni sa s článkom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Ďalšie články
Reštauráciu Tatami v Nitre som objavila na internete a ihneď ma upútala. Fotky jedál, aj ich veľmi príjemná a sympatická prezentácia ma…
Keď sa rodič dozvie, že šikanujú jeho dieťa, je to šok. Ovládne vás vlna emócií. Strach, ľútosť, hnev a beznádej, že mu nemôžete pomôcť. …

Zdielaj