Pagáče a slané chuťovky

Mlsať stále na sladkom človek dlho nevydrží. Občas treba slanú chuťovku. So syrom, slaninkou, ochutené bylinkami a korením. My Slováci sme to vyhrali našimi úžasnými pagáčmi, preto práve tieto slané koláčiky vládnu nášmu výberu slaných dobrôt.

  • Recept je starý a veľmi jednoduchý. Jednoduché cesto, veľa domácich oškvarkov, pikantná chuť. Do cesta sa dáva korenie a rasca, občas aj rozotretý cesnak. Tým, že je v ceste veľké množstvo oškvarkov a cesto sa prekladá, pagáčiky sa lístkujú, ale nie sú mastné.

  • Syrové pagáče, ak poctivo podomácku urobené, sú niečo tak lahodné a chutné, že to musíte vyskúšať!

  • Tento recept je lacný a zemiakové pagáče sú nielen mäkučké a šťavnaté, ale dlho vydržia a nestvrdnú. Pečte ich ak vám ostanú varené zemiaky, alebo ak idete k nejakému inému chodu zemiaky pripravovať, urobte zopár viac. Na tieto pagáče sa to oplatí!

  • Bryndzové pagáče, po upečení v strede vláčne a jemné, no zvrchu krásne chrumkavé...

  • Vynikajúca chuťovka, ktorú majú asi radi všetci, malí aj veľkí. Kto by aj nemal rád kombináciu masla, vajíčok a dobrého syra.. Všetko sústredené v malej chrumkavej a lahodnej guľôčke.

  • Veľmi rýchlo pripravené čerstvé pečivo. Cesta sa netreba báť, pretože sa s ním krásne pracuje a vydarí sa aj začiatočníkom. Do hodiny je upečené. Pečivo vonia po rozmaríne a parmezán mu dodá šmrnc. Výborne sa hodí k vínu alebo ako príloha k polievkam.

  • Syrová taška so smotanou, kôprom a cesnakom, je veľmi vhodná k polievkam. Alebo tiež k vínu, alebo pivu.

  • Niečo fajnové pre milovníkov plesňového syra. Tyčinky z nivového cesta, sypané rascou a hrubozrnnou soľou. Výborne sa hodia k vínu, alebo k pivu. Recept je veľmi jednoduchý, skladá sa len z troch surovín.

  • Jemné, nadýchané kysnuté cesto plnené bryndzovo - kôprovou plnkou. Bryndzové koláče sú vhodné k pivu, alebo vínu.

  • Mini Quiche sú náramne praktické na párty, na piknik, ako desiata pre deti, či manžela. S plnkou môžete improvizovať.

Zdielaj