- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Možno to poznáte. Upečiete kurča, alebo kačicu na nedeľný obed a všetci sa idú pobiť len o stehná :)
Tak práve pre vás je tento recept. Pečené kačacie stehná len jednoducho tak, aby bolo mäso šťavnaté a odpadávalo od kosti.
Kačacie stehná umyjeme, poriadne nasolíme a necháme cez noc v chladničke. Ak nemáme toľko času, stačí aj dve hodiny, ale nie v chladničke, len vonku na pracovnej ploche v miske.
Potom uložíme stehná do hlbšieho pekáča, posypeme rascou, zakryjeme a pečieme podliate malým množstvom vody pri teplote 170 stupňov asi jeden a pol hodiny.
Potom pokrievku odložíme a ďalšiu pol hodinu dopekáme dokiaľ koža nezružovie. Stehná pustia dosť veľké množstvo tuku, v ktorom stehná necháme odložené aj po vychladnutí, aby sa nevysušili.
To je všetko. Dobrú chuť.
Komentáre
janulik2021 ~ 2. november 2023 - 19:15
Prosim vas na akom programe piect tie stehna? Je lepsi ventilator alebo dolny horny ohrev?
emko ~ 5. november 2023 - 11:26
In reply to Prosim vas na akom programe… by janulik2021
Ja používam dolný ohrev s ventilátorom a občas prelejem šťavou, ktorá sa tvorí v pekáči :)
martalea ~ 23. máj 2021 - 19:44
Dakujem za skvelý recept
serpico ~ 25. január 2014 - 9:43
...keďže mám kamaráta zásobujúceho ma domácimi kačičkami a húskami (štopanými), nie zriedka je toto lahodné mäsko u nás na stole, a pani serpicová sa naučila fantastické lokše robiť, na klasickom šporheľte, napúchajú na platni až sa zdá že už už vzlietnu:
Tana ~ 25. január 2014 - 9:47
In reply to ...keďže mám kamaráta by serpico
Ty máš samých skvelých kamarátov a kamarátky...keď ťa zásobujú takými dobrôtkami, čo znamená, že aj ty musíš byť výborný kamarát :-) A tie lokše nemajú chybu!