Nepečená kokosová roláda

emko ~ 9. december 2023 - 4:15

Nepečená kokosová roláda . Naša babka ju robila vždy na Vianoce. Do cesta ide med, rum, kakao aj káva. Je to chuťová bomba. Roláda je z marina keksov a BB pudingu. Slováci ani netušia, aký problém je pripraviť túto dobrotu mimo domova. Vyskúšajte :)

Sezóna

Najskôr vymiešame krém. Ušľaháme maslo s cukrom a vanilkou do peny a primiešame kokos.

Cesto pripravíme tak, že marina keksy na jemno nastrúhame ako orechy, alebo ich rozomelieme v mixéri. Keksovú múčku nasypeme do misky, pridáme BB puding - len prášok, nezamieňajte ho za iný. Zloženie BB pudingu: keksová múčka, kukuričný škrob, kakaový prášok(11,5%) a cukor.

Prilejeme med, rum, pridáme cukor a kakao. Túto zmes zalejeme uvarenou teplou zrnkovou kávou. (Ja uvarím vždy väčšiu šálku, do cesta vlejem deci a postupne podľa potreby dolejem.) Spracujeme cesto také, aby sa nelepilo na ruky.

S cestom ihneď pracujeme, kým je trošku teplé od kávy, roláda sa potom nebude lámať. Cesto na alobale rozvaľkáme, potrieme pripravenou plnkou a zvinieme.

Zavinutú roládu zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky. Hotovú pokrájame na kolieska.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj