- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Nepečená kokosová roláda . Naša babka ju robila vždy na Vianoce. Do cesta ide med, rum, kakao aj káva. Je to chuťová bomba. Roláda je z marina keksov a BB pudingu. Slováci ani netušia, aký problém je pripraviť túto dobrotu mimo domova. Vyskúšajte :)
Najskôr vymiešame krém. Ušľaháme maslo s cukrom a vanilkou do peny a primiešame kokos.
Cesto pripravíme tak, že marina keksy na jemno nastrúhame ako orechy, alebo ich rozomelieme v mixéri. Keksovú múčku nasypeme do misky, pridáme BB puding - len prášok, nezamieňajte ho za iný. Zloženie BB pudingu: keksová múčka, kukuričný škrob, kakaový prášok(11,5%) a cukor.
Prilejeme med, rum, pridáme cukor a kakao. Túto zmes zalejeme uvarenou teplou zrnkovou kávou. (Ja uvarím vždy väčšiu šálku, do cesta vlejem deci a postupne podľa potreby dolejem.) Spracujeme cesto také, aby sa nelepilo na ruky.