Naša babka ju robila vždy na Vianoce. Roláda je z marina keksov a BB pudingu. Slováci ani netušia, aký problém je pripraviť túto dobrotu mimo domova. Našťastie funguje pošta a existujú super kamarátky, ochotné pomôcť a poslať balíček.

Nepečená kokosová roláda

Najskôr vymiešame krém. Ušľaháme maslo s cukrom a vanilkou do peny a primiešame kokos.

Cesto pripravíme tak, že marina keksy na jemno nastrúhame ako orechy, alebo ich rozomelieme v mixéri. Keksovú múčku nasypeme do misky, pridáme BB puding - len prášok, nezamieňajte ho za iný. Zloženie BB pudingu: keksová múčka, kukuričný škrob, kakaový prášok(11,5%) a cukor.

Prilejeme med, rum, pridáme cukor a kakao. Túto zmes zalejeme uvarenou teplou zrnkovou kávou. (Ja uvarím vždy väčšiu šálku, do cesta vlejem deci a postupne podľa potreby dolejem.) Spracujeme cesto také, aby sa nelepilo na ruky.

S cestom ihneď pracujeme, kým je trošku teplé od kávy, roláda sa potom nebude lámať. Cesto na alobale rozvaľkáme, potrieme pripravenou plnkou a zvinieme.

Zavinutú roládu zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky. Hotovú pokrájame na kolieska.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa