Rýchla večera. Ono to vlastne ani nie je ražniči, lebo nie je na ihlách. Je to rýchla varianta pre lenivých. Jednoducho všetko, čo by ste napichli na ihlu, dáte na plech a upečiete. Dokonca je to chutnejšie a šťavnatejšie, lebo je všetko pečené vlastnej šťave.

Ražniči na plechu

Bravčové mäso nakrájame na kocky. Podľa potreby osolíme a pridáme mleté čierne korenie. Klobásy a slaninu treba ochutnať, či nie sú príliš slané, potom so soľou opatrne. Pridáme nakrájanú cibuľu, prilejeme trochu leča a premiešame. Pridáme kolieska klobásy, prúžky slaniny a prihodíme pár strúčikov cesnaku na vôňu. Podlejeme troškou vody, zakryjeme pekáčik a dáme piecť. Pred koncom pečenia pekáčik odokryjeme a dopečieme. Podávame s varenými zemiakmi, alebo len s chlebíkom.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa