Voní jablkami, škoricou a karamelom. Čo dodať? Snáď len to, že je veľmi jednoduchý, lebo je z lístkového cesta. Ako rýchlo upečený, tak rýchlo zjedený :)

Voňavý jablčník

Suroviny

Jablká očistíme a na hrubo nastrúhame. Zmiešame ich s cukrom, škoricovým cukrom a pudingovými práškami.

Na dosku si dáme na seba obe lístkové cestá, rukou tocha roztlačíme a rozrežeme na tri časti. Každú časť potom vyvaľkáme na veľkosť plechu, ale postupne. Najprv jeden diel a ten dáme na plech, ktorý sme prepláchli studenou vodou.

Polovicu jabĺk dáme na prvé cesto a prekryjeme druhým. Popicháme vidličkou.

Na druhé cesto dáme druhú časť jablkovej plnky a zakryjeme tretím plátom cesta. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom a popicháme vidličkou. Dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov piecť do zlatova.

Po upečení koláč vytiahneme z rúry a ešte teplý pritlačíme rukami, aby sa vrchný plát odfučal a prilepil sa poriadne na karamelové jabĺčka.
Je dobré koláč nechať chvíľku vychladnúť, aby stuhla pudingovo-jablková plnka. Potom sa lepšie krája a pri degustovaní nebudete mať spálené ústa.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Rutto
~ 01.09.2013 - 21:08

..tento som dneska urobil a je to uplna ŠUPA
..asi sa viac zameram na listkove cesto

Zobraziť profil Nelisa
~ 18.11.2014 - 10:37

vyskúšala som. na budúce dám asi vanilkový puding, ten karamelový bol trochu výrazný a potlačil chuť jabĺk. inak rýchly koláčik, ktorý na tanieri dlho neostane.