Tvarohový strúhaný koláč

emko ~ 12. máj 2017 - 5:36

Vynikajúci, šťavnatý a jednoduchý koláčik. Je v ňom menej cesta a viac tvarohu a to práve je na ňom skvelé.

Múku, cukor, maslo, kakao, kypriaci prášok a žĺtky spracujeme na cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice a dáme na chvíľku do mrazničky.

Medzitým pripravíme plnku. V jednej miske vyšľaháme do tuha bielky. V druhej vymiešame tvaroh s cukrami a žĺtkami. Ochutíme citrónovou kôrou. Do tvarohu vmiešame sneh. Na plech dáme papier na pečenie a nastrúhame naň polovicu tvrdého cesta.

Na cesto preložíme tvarohovú plnku, rozotrieme ju a na vrch nastrúhame druhé cesto. Vložíme do teplej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 40 minút.

Koláč je po upečení zvrchu chrumkavý a v strede šťavnatý. Po vychladnutí ho dáme do chladničky zakrytý fóliou a na druhý deň je aj zvrchu mäkký a ešte chutnejší :-)

Komentáre

zuzulafazula ~ 4. jún 2021 - 15:25

Prosim, preco sa mi neda z cesta spravit bochnik? Vobec nijak. Uz som skusala maslo aj nastruhat, aj roztopit, aj iba zmaknut. Vzdy sa mi spravi iba sypka zmes, nakoniec ju proste nasypem na plech. 

0

Jarka ~ 16. september 2013 - 11:27

včera som upiekla,troška som sa potrapila s miesenim ale vysledok super....

0

remperitka ~ 8. september 2013 - 7:24

Krasne nafotené a aj super receptík - ja ho tiež robievam a pridávam ešte na vrch tvarohu čučoriedky a potom nastrúham vrchné cesto, už som ho ale dlho nerobila tak viem čo spravím najbližšie = ďakujem za pripomenutie

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj