- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Škubánky sú tradičné české zemiakové jedlo, kedysi jednoduchých ľudí, ktoré sa podáva na sladko s makom, tvarohom, alebo strúhaným perníkom. Alebo na slano so slaninkou, cibuľou, či s údeným mäsom.
Základný recept na prípravu škubánkov je vždy jeden a ten istý, preto treba dodržať postup prípravy. Na internete som sa dočítala, že recept na škubánky sa objavil prvýkrát už v prvej českej Kuchárskej knihe z roku 1712 tlačenej v Prahe u Kateřiny Koniášovej. Neskôr ho uverejnila vo svojej knihe Magdalena Dobromila Rettigová a dnes je recept s malými obmenami uverejnený skoro v každej českej klasickej kuchárskej knihe.
Suroviny
Kategórie
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Martin Katarina ~ 4. február 2021 - 8:29
Ďakujem na 1000x. Už niekoľko mesiacov čerpám recepty z Vašej stránky, ale keď som naďabila na tento poklad väčšiu radosť som ani nemohla mať. Babička aj mamina ich vždy robievali a keď zostalo cesto tak ich opiekki so slaninkou a zaliali vajcom. Nikdy som ich nevedela urobiť...až doteraz. Prikladám foto. Pekný deň.
xado ~ 18. apríl 2016 - 13:45
škubánky maštěný baštil jsem jak praštěný
orinka ~ 8. január 2014 - 11:34
Škubánky jsou vynikající jídlo, znám je od babičky. Byly hedvábné, žádné kousky uvnitř a to je dělala jenom ručně. Mám koupené moc dobré brambory, spíš na kaši, mohla bych to taky vyzkoušet.