- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Nie je nič ľahšie, ako upiecť chutný šťavnatý jablčník bez prípravy cesta. Dôkazom je aj tento jablčník. Pri jeho príprave v miske rukami vytvoríte drobenku, dve tretiny nasypeme na plech, pridáme nastrúhané jablká a povrch posypeme zbytkom drobenky. Po upečení máme super jednoduchý jablčník.
Plech: 35x35 cm
Drobenku pripravíme tak, že do misky dáme sypké suroviny a nasekané studené maslo. Rukami vytvoríme drobenku. Maslo sa medzi prstami ohrieva a spája suroviny na drobenku. Druhý spôsob je, že maslo ohrejeme, necháme trocha vychladnúť a prilievame podľa potreby k sypkej zmesi, kým vytvoríme drobenku. Oba spôsoby sú správne, ten druhý je rýchlejší a drobenka je po upečení chrumkavejšia. Suroviny sú orientačné, samozrejme podľa potreby dosypeme (ak treba) troška múky, alebo pridáme kúsok masla.
Komentáre
Marianna31 ~ 11. apríl 2019 - 10:32
Vynikajuci :)