Jablčník z drobenky

emko ~ 9. november 2015 - 9:28

Nie je nič ľahšie, ako upiecť chutný šťavnatý jablčník bez prípravy cesta. Dôkazom je aj tento jablčník. Pri jeho príprave v miske rukami vytvoríte drobenku, dve tretiny nasypeme na plech, pridáme nastrúhané jablká a povrch posypeme zbytkom drobenky. Po upečení máme super jednoduchý jablčník.

Plech: 35x35 cm

Suroviny
Drobenka:
 
 
250
g
Ostatné:
 
 
2
kg

Drobenku pripravíme tak, že do misky dáme sypké suroviny a nasekané studené maslo. Rukami vytvoríme drobenku. Maslo sa medzi prstami ohrieva a spája suroviny na drobenku. Druhý spôsob je, že maslo ohrejeme, necháme trocha vychladnúť a prilievame podľa potreby k sypkej zmesi, kým vytvoríme drobenku. Oba spôsoby sú správne, ten druhý je rýchlejší a drobenka je po upečení chrumkavejšia. Suroviny sú orientačné, samozrejme podľa potreby dosypeme (ak treba) troška múky, alebo pridáme kúsok masla.

Dve tretiny drobenky nasypeme na suchý plech. Jablká očistíme a nastrúhame, zľahka nasypeme na drobenku v plechu, posypeme škoricou a na jablká nasypeme zbytok drobenky. Vložíme do rúry a upečieme na 180 stupňov do zlata. Necháme vychladnúť, až potom krájame.

Komentáre

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj