Špargľová polievka

emko ~ 9. máj 2014 - 12:12

Podarilo sa mi kúpiť na trhu čerstvú, ešte v to ráno natrhanú špargľu. No a s tým, čo kupuje človek v supermarketoch, sa nedá porovnať. Netreba ju nejako šúpať ani príliš dochucovať. Bola som zvyknutá pridávať do tejto polievky šľahačku, trochu citrónovej šťavy, alebo bieleho vína. V tomto prípade to naozaj nebolo treba. Chutí výborne bez akýchkoľvek extra úprav.

Suroviny

Špargľu treba kúpiť čo najčerstvejšiu. Chutí lepšie a je aj zdravšia.

Na oleji si speníme cibuľku. Špargľu nakrájame na kúsky a horné časti odložíme bokom. Kúsky špargle pridáme k cibuľke, pridáme soľ, tymián, korenie a chvíľku restujeme.

Zaprášime múkou a ešte minútku restujeme. Pridáme studenú vodu a miešame, aby sa múka poriadne vstrebala do tekutiny. Pre istotu môžeme tento krok robiť mimo plameň, aby sme sa vyhli hrudkám. Potom pridáme mlieko, premiešavame a privedieme k varu.

Varíme asi 5 minút, potom rozmixujeme a vrátime na plameň. Pridáme horné časti špargle, ktoré sme mali odložené bokom. Privedieme k varu a vypneme. Polievka je hotová.

Komentáre

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj