Tvarohové nátierky mám rada všetky, zvlášť túto budapeštiansku. Je viac variant, ako ju pripraviť. Základom je však vždy tvaroh a paprika. Niekto dáva len mletú papriku, niekto čerstvú červenú papriku a ja pre zmenu dávam svoju domácu zaváranú kápiu. Takisto čo sa dochucovania týka, okrem cibule, jeden pridáva mletú rascu, niekto aj korenie, no ja dávam len soľ.

Budapeštianska nátierka

Suroviny

Tvaroh dáme do misky, pridáme zmäknuté maslo a vidličkou vymiešame. Pridáme na jemno nasekanú sterilizovanú kápiu, mletú papriku, na jemno nasekanú menšiu cibuľu a soľ. Znovu poriadne vymiešame a zjemníme kyslou smotanou. Všetko spolu prešľaháme a natrieme na chlebík.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa