Budapeštianska nátierka

emko ~ 1. október 2015 - 9:20

Tvarohové nátierky sú skvelé a zdravé. Je viac variant, ako ich pripraviť. Základom tejto budapeštianskej nátierky je však vždy tvaroh a paprika. Niekto dáva len mletú papriku, niekto čerstvú červenú papriku, alebo zaváranú kápiu. Takisto čo sa dochucovania týka, okrem cibule, jeden pridáva mletú rascu, niekto aj korenie, no stačí aj len soľ.

Suroviny
Sezóna

Tvaroh dáme do misky, pridáme zmäknuté maslo a vidličkou vymiešame. Pridáme na jemno nasekanú sterilizovanú kápiu, mletú papriku, na jemno nasekanú menšiu cibuľu a soľ. Znovu poriadne vymiešame a zjemníme kyslou smotanou. Všetko spolu prešľaháme a natrieme na chlebík.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj