Aj také dni sú, mám na mysli tie predvýplatové... A veru aj vtedy máme chuť na sladké, niečo rýchle a lacné :-)

Toto je recept na koláč bez vajec. Ovocie na vrch môžete použiť aké máte radi čerstvé, ale aj zo stečeného kompótu.
Vyskúšajte a budete milo prekvapení chuťou a šťavnatosťou tejto bublaniny. Bublanina nie je vôbec presladená.

Ďalšou variantou tohoto cesta je - vynechať ovocie, pridať perníkové korenie a máte fantastický lekvárový perník. Tak hor sa do pečenia!

Lekvárová bublanina

Suroviny

Postup je jednoduchý, všetky suroviny dáme do misy a ponorným mixérom rozmixujeme. Ak ho nemáme, tak najskôr v mlieku vymiešame ohriaty lekvár (aby nebol tuhý), pridáme cukor a múku a nakoniec sódu bikarbónu. Cesto vylejeme na plech, ktorý je dobré vymastiť a vysypať múkou. Pripravíme ovocie, napríklad čerstvé čerešne. Na cesto poukladáme ovocie.

Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 40 minút. Pre istotu vyskúšajte špajdľou, či nie je bublanina v strede surová, ak áno, pečte ďalej, ale vrch bublaniny prekryte papierom na pečenie. Upečenú bublaninu necháme vychladnúť a pokrájame.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil remperitka
~ 07.06.2014 - 14:09

toto urcite vyskusam, vyzera to uzasne mnam