Aj také dni sú, mám na mysli tie predvýplatové... Veru aj vtedy máme chuť na sladké, niečo rýchle a lacné :-)

A tak som listovala v staručkej písanke a hľadala recept na koláč bez vajec, ale aby bol šťavnatý a chutný. A našla som skoro zabudnutý recept po starenke, ktorá piekla málo, zato chutne a samozrejme z toho, čo mala doma. Ja som ho naposledy piekla asi pred desiatimi rokmi :-)
Rozpis surovín je na jeden veľký plech, ja som dávku pre nás znížila skoro o polovicu, lebo som piekla len v guľatej forme. Ovocie na vrch môžete použiť aké máte radi čerstvé, ale aj zo stečeného kompótu.
Vyskúšajte a budete milo prekvapení chuťou a šťavnatosťou tejto bublaniny. Na to, že ide do cesta aj cukor, aj slivkový lekvár, bublanina nie je vôbec presladená...

Ďalšou variantou tohoto cesta je - vynechať ovocie, pridať perníkové korenie a máte fantastický lekvárový perník. Tak hor sa do pečenia!

Lekvárová bublanina

Suroviny

Postup je strašne jednoduchý, všetky suroviny dáme do misy a ponorným mixérom rozmixujeme. Ak ho nemáme, tak najskôr v mlieku vymiešame ohriaty lekvár (aby nebol tuhý), pridáme cukor a múku a nakoniec sódu bicarbónu. Cesto vylejeme na plech, ktorý je dobré vymastiť a vysypať múkou. Pripravíme ovocie - ja som odkôstkovala čerstvé čerešne a obalila ich v kryštálovom cukre. Na cesto poukladáme ovocie.

Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 40 minút. Pre istotu vyskúšajte špajdlou, či nie je bublanina v strede surová... ak áno, pečte ďalej, ale vrch bublaniny prekryte papierom na pečenie. Upečenú bublaninu necháme vychladnúť a pokrájame.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil remperitka
~ 07.06.2014 - 14:09

toto urcite vyskusam, vyzera to uzasne mnam