Nepečený jahodový dezert

emko ~ 7. august 2013 - 9:09

Ak máme detské piškótymôžeme ich práve použiť v tomto recepte. Je vhodný práve v jahodovej sezóne a vychladený je veľmi osviežujúci.

Suroviny
 
 
 
 
 
 
 
 

Čerstvé jahody pokrájame na kúsky.

Pridáme trocha vody a privedieme k varu. Podľa potreby môžeme osladiť. Keď jahody zovrú, odstavíme ich z plameňa a pridáme nabobtnanú želatinu.

Nalejeme do formičiek a necháme stuhnúť.

Krém pripravíme z jogurtu, ktorý necháme cez noc stiecť od syrovátky.
Recept nájdete tu.

Tento jogurt osladíme cukrom a pridáme do formičiek.

No a na vrch len položíme piškóty. Necháme poriadne vychladiť a vyklopíme. Lepšie to ide vyklopiť, ak dáte na dno do formičiek gastrofóliu.

Komentáre

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj