Ak máme detské piškótymôžeme ich práve použiť v tomto recepte. Je vhodný práve v jahodovej sezóne a vychladený je veľmi osviežujúci.

Nepečený jahodový dezert

Čerstvé jahody pokrájame na kúsky.

Pridáme trocha vody a privedieme k varu. Podľa potreby môžeme osladiť. Keď jahody zovrú, odstavíme ich z plameňa a pridáme nabobtnanú želatinu.

Nalejeme do formičiek a necháme stuhnúť.

Krém pripravíme z jogurtu, ktorý necháme cez noc stiecť od syrovátky.
Recept nájdete tu.

Tento jogurt osladíme cukrom a pridáme do formičiek.

No a na vrch len položíme piškóty. Necháme poriadne vychladiť a vyklopíme. Lepšie to ide vyklopiť, ak dáte na dno do formičiek gastrofóliu.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Zdezda
~ 23.06.2013 - 14:59

supeeeeeer, rýchle, lahodné, krásne :-)