Rybie filé na masle s bylinkami

emko ~ 23. december 2023 - 11:46

Rybie filé na masle s bylinkami je jednoduchý recept. Potrebné sú hlavne čerstvé a kvalitné suroviny. Hodí sa napríklad treska, halibut, candát, morský vlk, pražma. Ideálnou prílohou je zemiaková kaša, alebo šmyklavý šalát. Prípadne na Vianoce zemiakový šalát s majonézou.

Suroviny
6
plátkov
100
g
1
ks
 
 

Rybie filé vyberáme čo najčerstvejšie a z overeného zdroja. Hodí sa treska, halibut, candát, morský vlk, pražma,.. Pláty rybieho filé bez kostí rozložíme na pekáč. Ak máme filé len mrazené, tak musí byť rozmrazené a osušené. Pokvapkáme ho citrónovou šťavou, polejeme rozpusteným maslom, osolíme morskou hrubozrnnou soľou a posypeme čerstvými bylinkami. Napríklad citrónové oregano, tymián, šalviu a petržlenovú vňať.

Vložíme do vyhriatej rúry na 220 stupňov a pečieme asi 15 minút. Pozor, aby jednotlivé porcie filé boli približne rovnako hrubé a rovnomerne sa piekli.

Ideálnou prílohou je zemiaková kaša, alebo šmyklavý šalát. Prípadne na Vianoce zemiakový šalát s majonézou.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj