- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Rybie filé na masle s bylinkami je jednoduchý recept. Potrebné sú hlavne čerstvé a kvalitné suroviny. Hodí sa napríklad treska, halibut, candát, morský vlk, pražma. Ideálnou prílohou je zemiaková kaša, alebo šmyklavý šalát. Prípadne na Vianoce zemiakový šalát s majonézou.
Rybie filé vyberáme čo najčerstvejšie a z overeného zdroja. Hodí sa treska, halibut, candát, morský vlk, pražma,.. Pláty rybieho filé bez kostí rozložíme na pekáč. Ak máme filé len mrazené, tak musí byť rozmrazené a osušené. Pokvapkáme ho citrónovou šťavou, polejeme rozpusteným maslom, osolíme morskou hrubozrnnou soľou a posypeme čerstvými bylinkami. Napríklad citrónové oregano, tymián, šalviu a petržlenovú vňať.
Ideálnou prílohou je zemiaková kaša, alebo šmyklavý šalát. Prípadne na Vianoce zemiakový šalát s majonézou.