Slivková omáčka

emko ~ 5. október 2013 - 10:20

Ak máte radi mäso v kombinácii so sladkým, vyskúšajte túto skvelú slivkovú omáčku. Hodí sa k pečenému, či údenému mäsu, k steakom, k hydine alebo k divine. Podáva sa na teplo, aj za studena. My sme ju mali so zemiakovými knedlíčkami a pečeným plieckom.

Mäkké slivky (poriadne zrelé) rukami roztlačíme, vložíme do hrnca a privedieme k varu. Na miernom ohni slivky rozvaríme, pridáme k nim povidla (slivkový lekvár) pridáme koreniny a sójovú omáčku tmavú, sladkú.

Ak sú slivky rozvarené, pridáme trochu rumovej esencie (alebo rum), prepasírujeme, alebo rozmixujeme tyčovým mixérom a ak treba, zahustíme strúhaným perníkom. Dochutiť omáčku môžete podľa seba ešte citrónovou kôrou, chilli alebo badyánom.

Komentáre

kuschnjo ~ 10. apríl 2020 - 4:33

namiesto cerstvych sliviek som pouzil domaci slivkovy kompot. takisto sa mi 100ml sojovky zdalo vela, pouzil som 60. s omackou some boli spokojny. Varili sme ju k panenke aj k platkom z bravcoveho stehna

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj