Ak máte radi mäso v kombinácii so sladkým, vyskúšajte túto skvelú slivkovú omáčku. Hodí sa k pečenému, či údenému mäsu, k steakom, k hydine alebo k divine. Podáva sa na teplo, aj za studena. My sme ju mali so zemiakovými knedlíčkami a pečeným plieckom.

Slivková omáčka

Mäkké slivky (poriadne zrelé) rukami roztlačíme, vložíme do hrnca a privedieme k varu. Na miernom ohni slivky rozvaríme, pridáme k nim povidla (slivkový lekvár) pridáme koreniny a sójovú omáčku tmavú, sladkú.

Ak sú slivky rozvarené, pridáme trochu rumovej esencie (alebo rum), prepasírujeme, alebo rozmixujeme tyčovým mixérom a ak treba, zahustíme strúhaným perníkom. Dochutiť omáčku môžete podľa seba ešte citrónovou kôrou, chilli alebo badyánom.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa