- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Zdravšia verzia klasických koláčov. Cesto je výborné, koláč šťavnatý, nie príliš sladký a na prvý pohľad je k nerozoznaniu od obľúbených tvarohových bélešov.
Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie a urobíme kvások. Do misky dáme múku, rozpustené maslo, štipku soli, med, žĺtok (nemusí byť) a prilejeme kvások. Vypracujeme vláčne jemné cesto. Ak je riedke, pridajte po lyžici múku. Na prípravu cesta sa dá samozrejme použiť aj pekárnička. Cesto zakryjeme čistou utierkou a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
Dva kelímky cottage vymiešame v druhej miske s žĺtkom, pridáme polievkovú lyžicu pudingového prášku a osladíme medom. Pridáme aj hrozienka, alebo brusnice. Vyzerá to byť riedke, ale pri pečení stuhne vďaka pudingovému prášku, ktorý sa v teple uvarí.
Pripravíme si tiež posýpku - drobenku z múky studeného masla a medu. Rozmrvíme všetko dokopy a dáme na chvíľku do chladničky.