Karamelový harlekýn

emko ~ 11. október 2013 - 4:53

Harlekýn je veľmi jednoduchý, len šľahačku treba prevariť deň vopred, nechať v chladničke, až druhý deň šľahať, inak by ste museli použiť rastlinnú, ktorá síce drží ako šľak, no nie je to ono.

Oddelíme žĺtky a bielka. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a prišľaháme po jednom žĺtky. Pomaly prisypeme cukor a šľaháme ďalej, kým sa cukor nerozpustí. Potom opatrne primiešame už bez šľahania polohrubú múku a nakoniec kakao. Cesto vylejeme na papier a dáme piecť do rúry na 180 stupňov.

Deň vopred prevarenú šľahačku, ktorá sa cez noc chladila v chladničke vyšľaháme do tuha. Môžete pridať stužovač, alebo ak použijete rastlinnú, netreba stužovač, ani prevárať. Do polovice šľahačky prišľaháme jedno karamelové salko a druhú polovicu necháme bielu.

Keď je upečený a vychladnutý korpus, šľahačku striedavo nastriekame na korpus.

Dáme vychladiť a nakrájame šikmo proti pásom šľahačky. Podávame k dobrej kávičke.

Komentáre

dan ~ 6. október 2021 - 13:55

Vyskúšané, mňam :)

ALE: karamelový krém bol akýsi riedky - po pridaní salka to zredlo, nepomohli ani dodatočne pridané 2 stužovače a ani v chladničke už celkom nestuhol, takze na koláčiku sa potom roztekal :( a nebol taký krásny ako tvoj.
Treba to s tým salkom šľahať ešte potom, kým znovu nezhustne?

A cesto bolo asi pre menší plech, na okrajoch bolo sotva 2-3 mm. Na aký plech je toto recept?

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj