- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Šťavnatý koláčik. Málo cesta a veľa sliviek - taký máme radi :)
Rozpis je na jeden plech, alebo dve guľaté formy. Slivky, alebo blumy treba použiť čerstvé.
Suroviny
Suroviny:
Kvások:
Posýpka:
Ostatné:
Kategórie
Pripravíme si najskôr kvások. Keď pekne podkysne, pridáme ho k múke a spojíme s maslom a žĺtkami. Spracujeme cesto, ktoré posypeme troškou hladkej múky a pod čistou utierkou necháme kysnúť na teplom mieste. Cesto rozdelíme na dve časti a naplníme ním dve koláčové formy.
Poukladáme pripravené čerstvé slivky - rezom hore, posypeme posýpkou a necháme ešte spolu podkysnúť. Vložíme do rúry a upečieme. 20 minút na 180 stupňoch.
Po upečení koláčik posypte škoricovým cukrom, pokvapkajte rozpusteným maslom s lyžicou rumu. Bude ešte lepší :)
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
janula ~ 11. august 2013 - 9:32
dnes ráno v záhrade sa ma sused pýta, či nechcem slivky. A ja že veru na koláč tak
za misku by som si aj zobrala, okolo obeda prišiel a doniesol celé vedro......Najskôr
som neveriacky pozerala na slivky v kýbli a po hodnej chvíli som pre istotu zavrela
ústa aby mi náhodou mucha do nich nevletela...... Pýtam sa suseda: Ujo Dežo mate nejakú návštevu z Černobilu a priniesli Vám slivky a vy sa ich chcete zbaviť?.....Najskôr na mňa pozeral, že čo za blbosti sa pýtam, ale potom sa pustil
do smiechu, že tá slivka je nejaká čečenská, či aká........ale že by bola z Černobilu o tom nevie....... A tak z časti tých černobilských sliviek som upiekli Táičkin slivkový koláčik a je vynikajúci....aj s tými černobilskými slivkami......
emicka1523 ~ 9. august 2013 - 3:17
Tani aku velku formu okruhlu si mala??kolacik je nadherny ako vsetky od teba...super..urcite cez vikend urobim:)
Tana ~ 9. august 2013 - 3:27
In reply to Tani aku velku formu okruhlu by emicka1523
26 cm