Jablkové šamrole

emko ~ 10. október 2014 - 6:00

Recept na šamrole so snehom z pečených jabĺčok a z cesta nie lístkového, ale smotanového. Tento rozpis je presne na 30 ks väčších trubičiek.

Suroviny
Cesto:
 
 
250
g
Sneh:
 
 
4
ks
Sezóna

Z uvedených surovín spracujeme vláčne cesto, ktoré necháme odpočinúť v chladničke asi hodinu. Potom ho rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme asi na 2 mm a rádielkom nakrájame pásiky o šírke 2 cm a dĺžke asi 30 cm.

Každý pásik namotáme na trubičku tak, aby sa cesto kúsok prekrývalo.

Môžeme potrieť žĺtkom, alebo maslom, alebo aj ničím a dáme piecť na 180 stupňov asi 20 minút. Po upečení šamrole zvlečieme asi po 5 minútach z trubičiek a necháme celkom vychladnúť.

Jablká podlejeme trochou vody a pomaly upečieme v rúre asi na 160 stupňov, necelých 50 minút.

Sneh z pečených jabĺčok: Do šľahača dáme bielky a zapneme na stredné otáčky mixovať. Asi po 5 minútach pridáme cukor a otáčky zvýšime na maximum. Keď už je sneh tuhý, jabĺčka rozkrojíme, vyberieme stred s jadrincom (ten odhodíme) a upečenú dreň lyžičkou vyškriabeme zo šupky. Dreň po troškách hádžeme postupne do mixéra šľahať do snehu. Šľaháme do stuhnutia peny. Celý proces od začiatku mixovania trvá asi 15 minút. Pre lepšiu chuť môžeme pridať trocha vanilky, alebo škorice. Jabĺčka sa krásne rozšľahajú a sneh má neodolateľnú chuť a vôňu po pečených jablkách.

Sneh vložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme z oboch strán trubičky. Pocukrujeme a poukladáme na plech.

Šamrole sú fantastické, dobrú chuť.

Komentáre

Katuška ~ 24. február 2018 - 6:01

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, netreba trubičky pred namotaním cesta natrieť maslom, alebo olejom? Alebo je cesto dosť mastné, že po upečení ide cesto ľahko dole?
Ďakujem za skoré vyjadrenie

0

orinka ~ 8. november 2014 - 4:14

já nevím, co tady dřív, jestli ořechové řezy nebo toto...vnuk má narozeniny a určitě by uvítal oboje:)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj