- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Recept na šamrole so snehom z pečených jabĺčok a z cesta nie lístkového, ale smotanového. Tento rozpis je presne na 30 ks väčších trubičiek.
Suroviny
Cesto:
Sneh:
Kategórie
Sezóna
Sneh z pečených jabĺčok: Do šľahača dáme bielky a zapneme na stredné otáčky mixovať. Asi po 5 minútach pridáme cukor a otáčky zvýšime na maximum. Keď už je sneh tuhý, jabĺčka rozkrojíme, vyberieme stred s jadrincom (ten odhodíme) a upečenú dreň lyžičkou vyškriabeme zo šupky. Dreň po troškách hádžeme postupne do mixéra šľahať do snehu. Šľaháme do stuhnutia peny. Celý proces od začiatku mixovania trvá asi 15 minút. Pre lepšiu chuť môžeme pridať trocha vanilky, alebo škorice. Jabĺčka sa krásne rozšľahajú a sneh má neodolateľnú chuť a vôňu po pečených jablkách.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Katuška ~ 24. február 2018 - 6:01
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, netreba trubičky pred namotaním cesta natrieť maslom, alebo olejom? Alebo je cesto dosť mastné, že po upečení ide cesto ľahko dole?
Ďakujem za skoré vyjadrenie
orinka ~ 8. november 2014 - 4:14
já nevím, co tady dřív, jestli ořechové řezy nebo toto...vnuk má narozeniny a určitě by uvítal oboje:)