Kuracie kúsky v syrovo-mandľovom cestíčku

emko ~ 29. máj 2017 - 8:20

Toto jedlo prichádza na rad vtedy, keď mám po krk celodenného vyčerpávajúceho stresu a kašlem na všetky diéty. Jednoducho, keď si potrebujem pochutiť a cítiť sa hýčkaná.

Je to skvelá dobrota, vhodná napríklad na párty k vínku. Milujú ju rovnako dospelí aj deti.

Malé kuracie kúsky sú obalené v chrumkavom cestíčku zo sekaných mandlí a čedaru, takže mäsko ostane krásne chrumkavé a neuveriteľne šťavnaté.

Suroviny
Cestíčko:
 
 
150
g
200
ml
2
ks
100
g
1/2
KL
1/4
KL
Na smaženie:
 
 
 
 
Sezóna

Kuracie mäso (prsia) nakrájame na malé tenké kúsky asi 2 x 2 cm a osolíme. Mandle kúpime sekané, alebo ich nasekáme sami na malé kúsky. Prípadne použijte mandľové lupienky. Všetky suroviny na cestíčko premiešame a namarinujeme v ňom kuracie mäso asi 20 až 30 minút. Ak nemáte po ruke šafrán, môžete ho nahradiť kurkumou alebo sladkou paprikou

Smažíme na oleji alebo na masti do zlatista. Netreba sa báť, že by mäso nebolo prepečené. Zlatistá farba cestíčka je jasný znak toho, že je všetko v poriadku. Kúsky mäska vkladáme v malých množstvách do rozpáleného oleja. Priamo lyžicou po jednom aj s cestíčkom, čo sa vám na lyžicu vojde. Nesmažíme všetko naraz, ale postupne, aby sa olej príliš neochladil.

Komentáre

Evča ~ 5. júl 2015 - 13:32

Fantastická mňamka, rýchle, mäkučké, šťavnaté...nie je čo riešiť,..diky za recept, veľká
pochvala...

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj