- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Torta bez čokolády a orechov. Pavlova - lahodný dezert ktorý prvýkrát pripravil v r. 1926 šéfkuchár hotela vo Wellingtone pre ruskú baletku Annu Pavlovu.
Vylepšených a pozmenených receptov je strašne veľa. Základom populárneho dezertu sú vyšľahané bielka s cukrom pokryté šľahačkou a zaliate čerstvým ovocím. Upečené bielka sú na povrchu príjemne chrumkavé, no v strede sa takpovediac rozplývajú na jazyku.
Tento recept je tiež trocha "vylepšený". Solamyl som vymenila za pudingový prášok, ocot za citrón a namiesto čistej šľahačky som spravila šľahačkový krém s bielym rumom. Keďže mala torta úspech, nech sa páči recept :)
Z bielkov, štipky soli a 100g práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
Do menšej misky dáme 2 lyžice čerstvej šťavy z citróna a vymiešame ju s dvomi lyžicami pudingového prášku. Ja som použila smotanový, ale môže byť aj vanilkový alebo stačí kukuričný škrob.
Do vyšľahaného snehu pridáme zbytok cukru, šľaháme ďalej a nakoniec prišľaháme citrón rozmiešaný s pudingovým práškom.
Túto hmotu preložíme na teflónový kruh (spodok formy na tortu) alebo si na papier nakreslíme kruh a použijeme ho. Pre istotu a lepšiu manipuláciu kruh vložte do plechu.
Komentáre
Reňa ~ 20. január 2016 - 5:07
Tak skúsila som aj ja!!! Spravila som karamelovú šľahačku a ovocie len zavárané,cez leto bude čerstvé.
TinaMartina ~ 1. marec 2014 - 8:28
Po dlhom vahani som sa rozhodla urobit tuta dobrotku a takto sa my podarila. Musim potvrdit ze bola vyborna.