- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Rýchla večera z kúskov kuraciny. Použiť môžete kuracie prsia, vykostené stehienka, alebo krídla.
Príprava je jednoduchá a chrumkavá chuť vo vnútri šťavnatého mäsa je veľmi chutná. Už vám stačí len pečivo, tatarka či iný dresing a nejaký fajnový zeleninový šalát.
Kúsky mäsa nasolíme. V miske vymiešame acidko, kefír (alebo cmar) s vajcom, pridáme cesnak (najlepšie granulovaný) a obľúbené sušené bylinky. Mäso naložíme do tejto marinády, najlepšie cez noc.
V druhej miske s viečkom) vymiešame sypkú zmes z múky, soli, papriky a korenia. Papriky dajte viac, ostatného stačí troška. Do tejto zmesi nahádžeme po troškách kúsky marinovaného mäsa, misku zatvoríme a poriadne s ňou zatrepeme, aby sa mäso obalilo. Takto obalené nugetky vkladáme do väčšieho množstva horúceho oleja v hlbokej panvici a vypražíme. Najlepšie vo fritéze.
Než nugetky vypražíme, rozpálime rúru na 200 stupňov. Nugetky z oleja vyberieme rovno na plech a vložíme do rúry opiecť do chrumkava. Všetok prebytočný olej sa vypečie. Plech vyberieme z rúry a nugetky preložíme na paráčik s dierkami, alebo na kuchynské papierové utierky, aby sa odstránil zbytok oleja. A môžeme podávať k telke namiesto čipsov.
Komentáre
kimlo ~ 10. október 2016 - 9:30
Po určitom čase som si zase na ne spomenul, tentoraz som aj odfotil...
kimlo ~ 6. august 2014 - 10:44
Včera som ich robil, sú fantastické! Vďaka za recept!