Smotanové rezy s mandarínkami

emko ~ 31. august 2024 - 7:07

Tieto rezy majú lahodnú, osviežujúcu chuť. Príprava nie je vôbec náročná a výsledok je fantastický. Len treba mať kvalitnú hustú kyslú smotanu, do ktorej keď zapichnete lyžicu, musí v nej stáť ako v záhoráckej fazuľovej polievke. Ovocie môžete samozrejme použiť aj iné. Hlavne je treba nechať hotové rezy poriadne v chladničke stuhnúť a vychladiť. A môžeme sa pustiť do ochutnávania :)

Suroviny
Korpus:
 
 
4
ks
4
PL
Krém:
 
 
Poleva:
 
 
Ostatné:
 
 

Z uvedených surovín upečieme piškótu. Bielky vyšľaháme zvlášť do hustej peny. Žĺtky s cukrom vyšľaháme v druhej miske a postupne pridávame po lyžiciach múku zmiešanú s kypriacim práškom striedavo so snehom.

Upečieme na papierom vyloženom plechu. Plech: vnútorná strana 24x38 cm s vyšším okrajom. Ak je v smotane ešte zbytok tekutiny, vylejte ho. Hustú smotanu zamiešame s cukrom. Ak chcete ozaj hustú smotanu, dajte do sitka plátienko, vylejte tam smotanu a nechajte ju stiecť zo srvátky cez noc v chladničke. Cez sitko zlejeme aj kompótové lúpané mandarinky. Šťavu odložíme bokom.

Osladenú smotanu zmiešame so scedenými mandarínkami a preložíme na korpus potretý džemom. Dáme do chladničky. Šťavu z kompótov dolejeme vodou, najlepšie v odmerke do objemu 700 ml. Potom prilejeme ešte 200 ml sirupu. Dáme do hrnčeka, vmiešame pudingové prášky a za stáleho miešanie privedieme k varu a po zovretí vypneme. Za stáleho miešania pudingové želé schladzujeme. Vlažné nalejeme na koláč najprv po okrajoch a zbytok do stredu.

Hotový koláč dáme znovu do chladničky stuhnúť, aspoň na hodinu. Vychladnuté rezy nakrájame a môžete sa hneď pustiť do ochutnávania.

Komentáre

lenka16 ~ 16. marec 2019 - 6:09

Mozem sa spytat, ako dlho pecieme korpus a na kolkych stupnoch? Dakujem :)

0

Domi ~ 25. marec 2015 - 11:31

Doma sme upiekli tento koláčik a bol vynikajúci, skvelý recept! :)

0

Marie ~ 10. jún 2013 - 5:59

Tento moučník udělám na oslavu narozenin, věřím, že se zavděčím!

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj