Mrkvové koláčiky

emko ~ 17. november 2023 - 5:07

Tieto kvietky - koláčiky sú podobné ako linecké. Cesto je bez cukru, bez vajec a zo špaldovej múky. Preto ich môžu aj cukrovkári, len namiesto slivkového lekváru použijú dia džem.

Je to skutočne rýchlo hotové, nielen cesto, ale aj pečenie trvá len pár minút. Z tak málo surovín vykúzlite úžasnú kombináciu chutí.

Zlepovať koláčiky môžete samozrejme aj niečim iným, ale slivkový lekvár je v kombinácii s týmto cestom najchutnejší. Okrem kvietkov sú chutné aj plnené taštičky. 

Z tejto dávky mi vyšlo 35 zlepených kvetiniek.

Suroviny
Cesto:
 
 
200
g
200
g

Pripravíme múku, na jemno nastrúhanú mrkvu, kypriaci prášok a studené na hrubo postrúhané maslo. Spracujeme cesto a na pomúčenej doske. Mrkva môže obsahovať viac šťavy a vtedy treba pridať do cesta múku. Cesto vyvaľkáme na tri milimetre.

Formičkou povykrajujeme spodné kolieska a vrchné kvietky. Poukladáme ich na suchý plech, vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 6-8 minút. Podľa hrúbky.

Po vychladnutí koláčiky pozliepame kúskom slivkového lekváru. Sú mäkké a veľmi chutné.
Z tohoto cesta môžete upiecť aj pirôžky, alebo rohlíčky.

Alebo plnené taštičky. Fantázii sa medze nkladú :)

Komentáre

Kvetoslava ~ 3. október 2021 - 16:43

Koláčiky sú fantastické, skúšala som prvý krát a vyšli super ako aj všetko, čo som z Vašej stránky skúšala. Ďakujem 👍

1

Zuzka8 ~ 23. január 2021 - 3:40

Moje najoblubenejsie mrkvove satocky som robila podla vasho receptu. A uplne sa podarili ani nepopraskali. Z cesta mi vyslo 33 kusov

0

Susulienka ~ 5. január 2020 - 7:05

Vynikajúce koláčiky, rozplývajú sa na jazyku. Už druhýkrát som ich robila v priebehu pár dní.
Ja som ešte pridala z pol citróna šťavu, kôru a kúsok čerstvého strúhaného zázvoru. Prudce jedlé :)
Vďaka za skvelé receptíky.

0

Žúžu ~ 8. december 2017 - 12:46

Tiet kolaciky su uuuuzasneee, robievam ich pravidelkne, ale vzdy sa velmi rychlo zjedia. Chcela by som ich tento rok robit aj ako vianocne pecivo. Prosim vas, ako dlho vydrzia? Kolko dopredu ich mozem piect?

0

Kvetka ~ 16. máj 2015 - 4:58

Ďakujem za skvelý recept, koláčiky sú naozaj skvelé - nakoniec ako všetko, čo som doteraz vyskúšala. Dnes som ich skúšala robiť aj z bezlepkovej múky a časť masla som nahradila kokosovým olejom a takisto sú výborné. Dúfam že budú chutiť aj mojej svokre pre ktorú som ich piekla.Pridávam aj foto, nie sú také pekné ako Vaše,ale veľmi nám chutia

0

Medovnicek ~ 13. máj 2015 - 9:07

Tak a mám koláčiky pre vnúčika, ja sa už po stý krát opakujem, ale tvoje recepty do slova a písmena milujem a medzi tými čo si odkladám sú tie tvoje na čestnom mieste, už som ich veľmi veľa vyskúšala a ani jeden ma nesklamal

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj