Túto polievku varím najradšej z čerstvo nazbieraných húb. Varievala ju takto naša mama, keď sme u nás na Záhorí chodievali na hríby. Zbierať ich ma bavilo od malička. Horšie je to už z ich čistením :)

Ale taká naša hríbovica, tú nenahradí žiadna šampiňónová polievka.

Hríbovica

Suroviny

 

Huby očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájame.

Na troche oleja orestujeme nasekanú cibuľu, pokrájané huby, nakrájané zemiaky a mrkvu. Posolíme, pridáme korenie, premiešame a zalejeme asi jeden a pol litrom vody. Uvaríme do mäkka.

V rajnici spravíme zásmažku tak, že v oleji osmažíme za stáleho miešania múku do zlatistej farby. Odstavíme z ohňa a do ešte teplej zásmažky dáme prevoňať nasekané zelerové lístky, pretlačený cesnak a mletú papriku. Zalejeme studenou vodou (asi dva deci), premiešame, vlejeme do vriacej polievky a ešte chvíľku prevaríme.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil klaura
~ 18.10.2013 - 10:02

Vyzerá krásne ... normálne cítim jej vôňu ... :)

U nás varíme trochu inak ... voláme ju hríbové melence ... uvaríme hríby a zemiaky na kocky spolu so zelerovou vňaťou, potom už len zásmažka ... klasika s múkou a mletou paprikou, potom zavaríme mrveničku ...