Krízové pečené mäso

emko ~ 8. máj 2013 - 10:49

Recept je celkom jednoduchý a možno sa zíde niekomu, kto sa ocitne v situácii, že nemá funkčnú rúru a bude mať chuť na pečené mäso. Alebo keď nechceme v teple ešte prikurovať rúrou :)

Na pečenie použite kvalitnejší hrniec, ale ak nemáte, stačí piecť celkom pomaly na železnej platničke.

Suroviny
30
g
1
ks
2
strúčiky

Mäso nakrájame aspoň na 2 cm hrubé rezne.

V hrnci rozpustíme masť a plátky mäsa z oboch strán opečieme. Potom ich osolíme, posypeme jemne rascou, pridáme na lupienky nakrájanú cibuľu a celé strúčiky cesnaku. Podlejeme asi decilitrom vody, zakryjeme a pomaličky dusíme.

Z mäsa sa postupne odparí tekutina, prestane sa dusiť a začne sa jemne pripekať. Vtedy ho obrátime, opäť prilejeme asi pol deci vody a zakryjeme.

Keď už nie je v hrnci tekutina a mäso je jemne pripečené aj z druhej strany (trvá to asi jeden a pol hodiny), máme hotovo.

Keď chcete mať aj šťavu k pečenému mäsu, mäso vyberte, výpek podlejte, prevarte a zredukujte. Ale lepšie je mastný výpek po stuhnutí natrieť na chlebík :-)

Komentáre

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj