Poľníček je výborná listová zelenina, ktorá sa pestuje počas celého roku.

Nechajte sa inšpirovať a pripravte napríklad takýto šalát.

Rozpis je na jednu porciu.

Šalát z poľníčka

Najskôr pripravíme dresing. V miske vymiešame hrubozrnnú dijonskú horčicu s olejom a citrónovou šťavou. Ochutíme bylinkovou morskou soľou. Uvaríme na tvrdo vajíčka a očistíme ich. Poľníček očistíme, opláchneme studenou vodou a osušíme. Paradajku pokrájame na mesiačiky a takisto vajíčka. Z cibule odkrojíme pár koliesok. Listy poľníčka namočíme do dresingu a dáme ich na tanier.

K poľníčku pridáme paradajky, cibuľu a vajíčka. Šalát posypeme hoblinami parmezánu a pokapeme zbytkom dresingu. Ihneď podávame s obľúbeným pečivom.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa