- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Staročeský jáhelník je výživný, chutný, šťavnatý. Vhodný za tepla i za studena. Jáhly sú pšeno (lúpané proso), sú bezlepkové, vhodné pri žalúdočných ťažkostiach.
Suroviny
Kategórie
Takto sparené jáhly uvaríme v mlieku so štipkou soli. Ak máte bazlaktózovú diétu, uvarte jáhly v jablkovom mušte. Varíme pomaly a dlho, občas zamiešame. Pomer jáhlí a tekutiny by mal byť 1:4. Keď je jáhlová kaša uvarená, necháme ju trocha vychladnúť, vmiešame do nej maslo, žĺtky a osladíme ju. Môžete medom, alebo cukrom a každý podľa chuti. Pre zdravšiu verziu oslaďte sirupom - agave, javorovým, alebo ryžovým. Ak nemôžete vajíčka, tak ich jednoducho vynechajte. Mám to odskúšané a na chuti to nič neuberie.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
EviCZka ~ 20. máj 2013 - 14:53
Moje varianta pečená ve formě ,,srnčí hřbet,,.