Hanácky šalát

emko ~ 27. august 2024 - 5:45

Hanácky šalát je z červenej hlávkovej kapusty. Hodí sa hlavne k vyprážanému, alebo pečenému mäsu.
Šalát je dobré nechať pár hodín odležať, nasiakne chuťami použitých surovín. 

Suroviny

Postup je jednoduchý. Očistenú, hlúbov zbavenú červenú kapustu nakrájame (alebo nastrúhame) na tenké rezance. Očistenú červenú cibuľu na jemno nasekáme a pridáme ku kapuste. Osolíme, pridáme mleté biele korenie a premiešame.

Pridáme ocot a cukor, premiešame, utlačíme dlaňou a chvíľku necháme odstáť. Potom primiešame majonézu a smotanu. Už len zľahka premiešame a dáme odležať na pár hodín do chladničky.

Komentáre

Moni7 ~ 10. júl 2024 - 8:12

Šalát je úžasný. Nevydržala som ani kým sa odleží a dala som si ho len tak s chlebíkom :) Ďakujem za recept.

1
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj