Koláč z dyne Hokaido

emko ~ 2. november 2013 - 4:09

Tento koláčik nemá žiaden pridávaný cukor a aj tak je krásne prirodzene sladký. Voní za škoricou, ovsenými vločkami a maslom. Je jemnučko pikantný vďaka zázvoru a slnečnicové semienka v ňom rafinovane chrumkajú. Jednoducho zdravá mňamka. Predpokladám, že aj dlho vydrží, aj keď k tomu sme sa s mojím hladným synčekom nedostali :)

Suroviny

Jednu stredne veľkú dyňu a 3 mrkvy očistíme a nastrúhame.

Pridáme vajce, mlieko, prepustené maslo, natrhané kúsky bazalkových listov, jemne nastrúhaný zázvor a kôru z citróna.

Prídáme múku zmiešanú s vločkami, semienkami, chilli, soľou a škoricou. Ja som použila múku ovsenú celozrnnú.

Cesto preložíme na jemne vymastený veľký plech. Pečieme vo vyhriatej trúbe na 200 stupňov asi 35 minút.

Komentáre

hauskobold ~ 4. november 2013 - 13:54

vyzera to vskutku chutne, chcela by som sa opytat, ci je mozne nahradit ghee inym tukom? akym? vopred vdaka.

0

emko ~ 7. november 2013 - 11:43

In reply to by hauskobold

mozes v podstate akymkolvek svojim oblubenym..

ja mam prepustene maslo rada, lebo da jedlam fajnu maslovu chut a pri peceni sa nepripaluje,
ale mozes pouzit aj obycajne maslo, olej, ako len chces :)

0

emko ~ 20. august 2013 - 6:25

In reply to by Tana

no neboj, videla som jak si si ho posypala cukrom este :)
nam chutil aj bez cukru, ale my uz sme naladeni na tu zdravsiu vlnu, tak mame posunute chute ;)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj