- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Bezé korpus, žĺtkový krém, čerstvá šľahačka a ľadové gaštany.
To je tá správna kombinácia chutí na nedeľný dezert.
Plech: 23x38
Suroviny
Bezé:
Krém:
Na vrch:
Potom vymiešame v miske žĺtky s cukrom. Prilejeme mlieko - asi 2 deci, prisypeme pudingové prášky a hladkú múku. Metličkou vmiešame hladkú hmotu, aby tam neboli hrudky.
V hrnci na sporáku ohrejeme zvyšné mlieko a do horúceho prilievame hladkú žĺtkovú hmotu. Za stáleho miešania uvaríme krém, ktorý necháme mierne vychladnúť. Občas premiešame a keď už v ňom udržíme prst, pridáme pokrájané studené maslo. Maslo vo vlažnom kréme vymiešame a necháme ho rozpustiť. Tento krém natrieme na bezé korpus a dáme vychladnúť do chladničky.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Komentáre
L-ubka ~ 25. január 2016 - 5:24
Neviem, či môj pokus celkom vyšiel, ale tu je môj výtvor :-), pridala som džem a gaštany som nemala, postrúhala som čokoládu