Biely koláčik

emko ~ 11. jún 2016 - 4:43

Jednoduchý, šťavnatý koláčik z bielej čokolády a tvarohu. Stačí len pár surovín, ale dobrôtka je to neskutočná.

Suroviny
100
g
3
ks
štipka
 
 
 
Sezóna

Rúru predohrejeme na 170 stupňov. Čokoládu nalámeme na kúsky a necháme roztopiť nad parou. Keď vychladne, premiešame ju s tromi žĺtkami, tvarohom a vanilkovým cukrom.

Z troch bielkov vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do žĺtkovej zmesi.

Formu s priemerom 20 cm vymastíme olejom a vložíme do väčšieho pekáča, do ktorého nalejeme horúcu vodu. Pečieme na 170 stupňov prvých 20 minút a potom ešte na 150 stupňov ďalších 20 minút.

Komentáre

orinka ~ 11. jún 2016 - 8:49

Dobrý večer, jestli dobře rozumím, koláček se vlastně "peče" ve vodní lázni? Vypadá opravdu zajímavě a jednoduše.

0

zutu ~ 24. máj 2017 - 7:55

Nejaky tip ako kolacik "ozivit"? Napadaju ma hrozienka...co ine este by sa hodilo? dakujem

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj