Jednoduchý, šťavnatý koláčik z bielej čokolády a tvarohu. Stačí len pár surovín, ale dobrôtka je to neskutočná.

Biely koláčik

Suroviny

 

100

g čokoláda biela

100

g tvaroh

3

ks vajce

1

ks cukor vanilkový

štipka

soľ
olej

Rúru predohrejeme na 170 stupňov. Čokoládu nalámeme na kúsky a necháme roztopiť nad parou. Keď vychladne, premiešame ju s tromi žĺtkami, tvarohom a vanilkovým cukrom.

Z troch bielkov vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do žĺtkovej zmesi.

Formu s priemerom 20 cm vymastíme olejom a vložíme do väčšieho pekáča, do ktorého nalejeme horúcu vodu. Pečieme na 170 stupňov prvých 20 minút a potom ešte na 150 stupňov ďalších 20 minút.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil orinka
~ 11.06.2016 - 18:49

Dobrý večer, jestli dobře rozumím, koláček se vlastně "peče" ve vodní lázni? Vypadá opravdu zajímavě a jednoduše.

Zobraziť profil emko
~ 11.06.2016 - 19:16

Ano správne :)
A veru, je jednoduchý, možno by sa oplatilo piecť ho aj vo forme s menším rozmerom, aby bol vyšší, ale ja takú bohužial nemám ..

Zobraziť profil zutu
~ 24.05.2017 - 17:55

Nejaky tip ako kolacik "ozivit"? Napadaju ma hrozienka...co ine este by sa hodilo? dakujem

Zobraziť profil emko
~ 24.05.2017 - 18:00

Alebo ho polej čokoládovou polevou, alebo oblož čerstvým ovocím a pridaj šľahačku ...