Jednoduchý recept na dusnú bravčovú pečienku (karé bez kosti). Omáčka chutí a vonia opraženou anglickou slaninou. Niečo ako klasická cigánska bravčová pečienka. Podáva sa s ryžou, alebo varenými zemiakmi.

Bravčová pečienka s anglickou slaninou

Na kuse mäsa v celku nakrojíme tukovú blanu, osolíme, posypeme čiernym mletým korením, potrieme cesnakom a prudko opečieme na rozpálenom oleji.

Mäso odložíme bokom a na výpeku osmažíme nasekanú cibuľu, prúžky papriky a na kocky pokrájané paradajky. Prisypeme trocha mletej sladkej červenej papriky, mäso vložíme nazad a podlejeme vodou.

Zakryjeme a pozvoľna dusíme do mäkka aspoň jeden a pol hodiny. Medzitým na panvičke opražíme nakrájané kúsky anglickej slaniny. Udusené mäso vyberieme a omáčku rozmixujeme. Netreba zahusťovať múkou. Do hotovej omáčky pridáme opraženú slaninu.

Mäso nakrájame na porcie.

A podávame ...

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa