Toto jedlo prichádza na rad vtedy, keď mám po krk celodenného vyčerpávajúceho stresu a kašlem na všetky diéty. Jednoducho, keď si potrebujem pochutiť a cítiť sa hýčkaná.

Je to skvelá dobrota, vhodná napríklad na párty k vínku. Milujú ju rovnako dospelí aj deti.

Malé kuracie kúsky sú obalené v chrumkavom cestíčku zo sekaných mandlí a čedaru, takže mäsko ostane krásne chrumkavé a neuveriteľne šťavnaté.

Kuracie kúsky v syrovo-mandľovom cestíčku

Suroviny

 

400

g kuracie mäso

Cestíčko:

150

g syr čedar

200

ml mlieko

2

ks vajce

200

g múka hladká

100

g mandle celé

1

PL škrob kukuričný

1/2

KL soľ

1/4

KL tymián sušený

1/4

KL šafrán

Na smaženie:

olej

Kuracie mäso (prsia) nakrájame na malé tenké kúsky asi 2 x 2 cm a osolíme. Mandle kúpime sekané, alebo ich nasekáme sami na malé kúsky. Prípadne použijte mandľové lupienky. Všetky suroviny na cestíčko premiešame a namarinujeme v ňom kuracie mäso asi 20 až 30 minút. Ak nemáte po ruke šafrán, môžete ho nahradiť kurkumou alebo sladkou paprikou

Smažíme na oleji alebo na masti do zlatista. Netreba sa báť, že by mäso nebolo prepečené. Zlatistá farba cestíčka je jasný znak toho, že je všetko v poriadku. Kúsky mäska vkladáme v malých množstvách do rozpáleného oleja. Priamo lyžicou po jednom aj s cestíčkom, čo sa vám na lyžicu vojde. Nesmažíme všetko naraz, ale postupne, aby sa olej príliš neochladil.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Táňa
~ 21.04.2015 - 15:51

Super! Slintám...

Zobraziť profil Evča
~ 05.07.2015 - 23:32

Fantastická mňamka, rýchle, mäkučké, šťavnaté...nie je čo riešiť,..diky za recept, veľká
pochvala...

Zobraziť profil emko
~ 06.07.2015 - 07:57

dakujem! moja oblubena pochutka to veru je :)