Ríbezľová zmrzlina

emko ~ 5. júl 2023 - 5:46

Najlepšie osvieženie do horúcich dní - zmrzlina. Z čertvého ovocia, so smotanou, vanilkou a medom. Ríbezle sú trochu kyslasté a ideálne na osvieženie. Okrem zmrzliny z nich môžete pripraviť aj ríbezľovú penu, hlavne ak máte zvyšné bielky. K receptu netreba veľa slov, stačí zaželať veselé studené mlsanie :)

Použila som mix červených a čiernych ríbezlí. Ušľaháme do tuha šľahačku s vanilkovými cukrami, vmiešame do nej kyslú smotanu s mletým cukrom a medom a primiešame ríbezle.

Všetko dáme do mixéra a vyšľaháme na maximum. Zmrzlinovú hmotu nalejeme do nádobky a vložíme do mrazničky. Trikrát po dvoch hodinách zmrzlinu premiešame.

Komentáre

Nelisa ~ 6. júl 2015 - 12:34

ja robím zmrzlinu z 3 surovín: ovocie, med a stečený grécky jogurt.

0

bobka07 ~ 2. júl 2014 - 6:56

Zmrzlinka vyzera fantasticky a urcite aj tak chuti.
Len ma tiez zaujima, ci tam tie zrniecka nevadia.
Urcite vyskusam. :-)

0

remperitka ~ 26. júl 2013 - 7:14

ja mam vzdy v mraznicke asi 5 druhov zmrzliny ale doma som ju este nikdy nerobila , ale asi budem musiet zacat vyzerato uzasne jedlo :) vzdy som si myslela, ze ju treba velmi, velakrat miesat pocas tuhnutia tak ma to odradzovalo a kupovat na to specialny stroj sa mi tiez nechcelo - no ale trikrat premiesat to by som mohla zvladnut :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj