- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Marokánky sú moja srdcovka. Jeden recept už tu je.
Skúšať ich môžete na rôzne spôsoby, v rôznych kombináciách surovín. Každému chutia iné a tieto "ruské placky" sú proste neodolateľné.
Sú chrumkavejšie a v kombinácii s nugátovou čokoládou, previazané mašličkou sú vhodným darčekom.
Vo väčšom hrnci ohrejeme mlieko s maslom a sirupom. Do horúceho ochuteného mlieka, ktoré odstavíme, všľaháme metličkou múku.
Arašidy a mandle vložíme do robota a nasekáme. Zmiešame s hrozienkami, brusnicami a vločkami.
Vložíme naraz do kaše z mlieka a premiešame. Necháme vychladnúť.
Podľa potreby môžete zmes osladiť, alebo podľa seba dochutiť. Dôležité je, aby zmes bola kašovitá, rozotierateľná. Nesmie byť riedka, ani príliš hustá.
Na plechy si rozložíme papiere a lyžicou narobíme kôpky veľkosti takej, aké chcete mať placky. Stierkou ich pekne rozotrieme.
Medzi plackami necháme aspoň centimeter miesto.
Placky na plechoch vložíme do rúry a pečieme na 190 stupňov, pokým neskaramelizujú odspodu. Asi 15 - 20 minút.
Zvrchu sa vám budú zdať ešte tekuté, ale keď plechy vyberiete a vychladnú, placky stuhnú.
Potom ich pekne odlepíme z papiera, otočíte vrchom nadol a spodok ponatierame hustejšou čokoládou.
Necháme zaschnúť a potom už len pobalíte.
Komentáre
veronika353 ~ 2. december 2014 - 6:59
Vyzkouším i tyto marokánky:-)))