- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Slovenská kuchyňa je ovplyvnená svojimi regiónmi. Pirohy sa pripravovali väčšinou v severných oblastiach, kde prevládali hlavne jedlá pastierskeho pôvodu. Receptúra je postavená na jednoduchosti.
V turisticky atraktívnych lokalitách už pirohy dostanete skoro v každej reštaurácii. Otázkou je, či budú klasicky ručne robené v domácej kuchyni. Pretože pri dnešnej modernizovanej technológii spracovania surovín väčšina podnikateľov siahne z akejsi pohodlnosti po polotovaroch.
Rozpis je na asi 40 ks pirohov.
Suroviny
Kategórie
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Lula ~ 28. september 2015 - 11:20
výborný recept, ďakujem :)
Perlicka ~ 8. január 2015 - 2:23
Dnes som varila a boli výborné
serpico ~ 3. máj 2014 - 5:24
...a ja som onehdy urobil pirohy a naplnil som ich lievikom trubkovitým...
https://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php?obrazok_id=313894&poradie=12&fo...
Zuzka 1301 ~ 3. máj 2014 - 12:07
Najlepsie jedlo podla mojej dcerky :) podarili sa mi podla Vasho receptu vyborne. DAKUJEM za skvely recept :)
Angie ~ 8. október 2013 - 3:45
Opäť vynikajúci recept.Zvykla som kupiť polotovar mrazené bryndzové pirohy, lebo občas je to šikovné ked je treba rýchlo urobiť obed, ale už ich nebudem kupovať lebo tieto Táničkyne sú neporovnateľné s tými z obchodu a majú bonus navyše nie sú tam žiadne konzervanty. Urobila som 40 ks a čo sa nezjedlo cca 20 ks som zamrazila ešte také neuvarené. A boli výborné ked sme ich o týždeň vyvarili a mali raz dva hotový chutný obed. Odteraz robím len a len tieto pirohy sú ozaj výborné.
Tana ~ 8. október 2013 - 4:56
In reply to Opäť vynikajúci recept.Zvykla by Angie
Tie mrazené bryndzové pirohy som tiež kedysi skúšala, ale nestáli za nič.
lyali ~ 4. október 2013 - 12:36
Dnes sa naháňam spolu so zaláskovanými spomienkami (však blog) a mám chuť napísať, že som sa zamilovala aj do Tvojich pirohov :-) Myslím, že ich zamilovane uvarím pre môjho milovaného manželíčka :-))
Kamča ~ 4. október 2013 - 12:42
In reply to Dnes sa naháňam spolu so by lyali
To je milé... :-)
Tana ~ 4. október 2013 - 5:14
In reply to Dnes sa naháňam spolu so by lyali
Lydka tú zamilovanosť ti závidím, ja už sa na to ani nepamätám :-)
Kamča ~ 4. október 2013 - 12:35
Mňam, zrovna včera jsem si říkala, že toto určitě někdy zkusím. Brynzové halušky zbožňuju a toto bude taky mana nebeská... Díky za recept! ;-)
remperitka ~ 1. júl 2013 - 9:32
mnamka - ja som si ich vylepsila natierkou z jogurtu, susenymi paradajkami, kravskym syrom s korenim a pazitkou :)
micuke ~ 8. jún 2013 - 5:21
mnam - prave uvarene a zjedene, ale bez slaninky, s rozprazenym maslom a pazitkou, petrzlenovou vnatou a kyslou smotanou. Syn sa poriadne oblizoval, pritom halusky nechce.