Smotanový pudingáč

emko ~ 17. august 2024 - 5:02

Extra šťavnatý koláčik, ktorý je chutný vychladený z chladničky. Príprava je rýchla a jednoduchá. Korpus je namixovaný s pudingom a poleva je osviežujúca z kyslej smotany.

Suroviny
Cesto:
 
 
4
ks
100
ml
Puding:
 
 
1
l
100
g
Poleva:
 
 
Ostatné:
 
 

Vyšľaháme celé vajcia s cukrom, šľaháme aspoň 5 minút. Potom prišľaháme olej, primiešame a zľahka vmiešame múku a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný hlbší plech. Z uvedených surovín uvaríme puding a horúci ho naberačkou porozlievame cik-cak po surovom ceste.

Koláč vložíme do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi pol hodiny. Po upečení koláč vyberieme a na horúci koláč nalejeme vymiešanú ochutenú kyslú smotanu. Smotanovú polevu rovnomerne rozotrieme a posypeme škoricovým cukrom. Necháme vychladnúť, koláč stuhne a vložíme ho do chladničky.

Komentáre

remperitka ~ 2. marec 2015 - 10:18

ja davam niekedy cokoladovy puding a posypem cucoriedkami a tak dam piect - vtedy smotanu so skoricou vynechavam ( lebo toho pudingu a ovocia davam veeeela) ;)

mnaaaaaam kolacik, vdaka za pripomenutie

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj