- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Nie je to žiadne talianske risotto, ale naše obyčajné slovenské rizoto, aké varila moja mama a občas ho urobím už kvôli nostalgii aj ja. Samozrejme s rôznymi obmenami, ale podstata je tá istá.
Toto rizoto chutí najlepšie s uhorkovým šalátom, alebo kyslými uhorkami.
Suroviny
Dolejeme toľko horúcej vody, aby bol asi jeden a pol centimetra vody nad ryžou. Privedieme k varu. Keď začne rizoto vrieť, hrniec zakryjeme, plameň stíšime celkom na slabo a rizoto pomaly dusíme bez miešania a nazerania pod pokrievku asi 20 minút. Až potom dáme pokrievku preč a skontrolujeme, či je ryža uvarená.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Karolína ~ 5. november 2016 - 12:50
Ďakujem za Vaše recepty, už som ich vyskúšala
neúrekom a poviem Vám, každý jeden sa mi vydaril,
a zo mňa je odrazu výborná kuchárka a to vďaka Vám
a Vašim skvelým receptom, ďakujem... Karolína
svetlany40 ~ 17. marec 2015 - 2:44
Rizotko navarene aj so sampinonmi 😄😄😄 . Velmi som ho mala rada , ked som chodila na ZS , dobre nam veru pani kucharky varili .
emko ~ 17. marec 2015 - 5:06
In reply to Rizotko navarene aj so by svetlany40
svetlana ty tusim posledne dni varis len podla bonvivanov :)
svetlany40 ~ 17. marec 2015 - 6:48
In reply to svetlana ty tusim posledne by emko
Juuuuj , Ty si ma odhalila .... 😎😎😎😄😊
emko ~ 17. marec 2015 - 6:49
In reply to Juuuuj , Ty si ma odhalila .. by svetlany40
no mna to len velmi tesi, dakujeme :)
svetlany40 ~ 17. marec 2015 - 7:00
In reply to no mna to len velmi tesi, by emko
No , to sa ani inak neda , nevarit podla takych receptov . Hladala som a nasla 😄 . Teraz padim do fitka - vyslapat kalorie z rizotka .
hviezdickaz ~ 28. august 2013 - 12:05
aj ja take robievam,akurat bez hub kvoli detom :-)