- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Toto sú totálne makové rezy pre makoholikov. Makový korpus bez múky v spojení s makovou plnkou je skutočne fantastický. Môžete piecť v okrúhlej forme makovú tortu, alebo na menšom plechu makové rezy.
Cesto rozdelíme do dvoch tortových guľatých foriem (v prípade rezov na jeden hlbší menší plech). Ak vám nevadí múka, formy vymažte a vysypte múkou. Celiatikom odporúčam formu vystlať pomaslovaným papierom na pečenie.
Vložíme do rúry a pečieme na 160 stupňov asi 40 minút.
Po upečení každý korpus prerežieme na dve polovice. Dostaneme 4 rovnaké okrúhle pláty, ktoré následne naplníme plnkou. Ak pečieme na plechu, korpus rozdelíme len na polovicu a naplníme.
Krém: Mak s mliekom povaríme do zhustnutia a necháme vychladnúť. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pre istotu nad parou. Do vychladnutých žĺtkov vmiešame maslo a vyšľaháme znovu do peny. Pridáme vychladnutý uvarený mak a rum (pre deti rumovú arómu). Poriadne vyšľaháme lahodný krém.
Komentáre
haluska ~ 1. jún 2020 - 3:51
Prosím Vás, asi aký veľký hlboký plech by bol vhodný, keď to nechcem piecť v tortovej forme?
emko ~ 4. jún 2020 - 10:10
In reply to Prosím Vás, asi aký veľký by haluska
Ahoj, použi klasický plech s vyšším okrajom. Presne centimetre si už bohužiaľ nepamätám ..
sju ~ 13. marec 2016 - 9:09
Najlepší makový koláč,aký som jedla! Trochu pracný na prípravu, ale ten výsledok, to fakt stojí za to :) nevydržal ani deň, všetci sa oblizovali!
evaka ~ 19. apríl 2014 - 6:38
Tak dnes som si túto delikatesu dopriala na narodeniny... ďakujem za ďalší fantastický recept
sandalka ~ 18. marec 2014 - 6:30
Cez vikend urcite neodolam a vyskusam tento recept. Na prvy raz z polovicnej davky, ak splni ocakavanie, prekvapim dobrotou aj sirsiu komunitu kostovnikov.
DanAdam ~ 1. november 2013 - 11:42
Toto musi byt skvele, co dodat, skoda ze nie som vasa dcera :o) Tiez som makoholik.
klaura ~ 21. máj 2013 - 14:02
na toto sa už dávno chystám ... musí to byť veľmi dobré ... :)